Hoppa till sidans innehåll

Skyttekort


Skyttekortet är en grundläggande skytteutbildning för medlemmar i Svenska Skyttesportförbundet. Vid tävlingsdeltagande krävs att skyttar inom samtliga grenarna innehar skyttekortet från och med det år man fyller 15 år. Provet får avläggas från och med det år man fyller 13 år.

Utbildningen kan med fördel genomföras som studiecirkel och anordnas av föreningen i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Möjligheten finns även att genomföra utbildningen i kursform.

När utbildningsdelen är klar genomförs en examination som består av en teoretisk och en praktisk del. För detta finns särskilda examinatorer i varje distrikt.

Det finns prov för field target, gevär, kpist, lerduva, pistol och viltmål. Utbildningsmaterialet finns att ladda hem digitalt via denna länk. Det finns också att beställa i tryckt upplaga.

Efter godkänd examination tilldelas man, under tiden att provet skickas in för registrering i det centrala registret, ett ”Tillfälligt Skyttekort”.

Provavgiften är 50 kr och du betalar den via SvSF:s tävlingskalender. Kalendern kommer du till genom att klicka här. Logga in i kalendern och klickar sedan på den inloggades namn uppe i listen. Klicka därefter på fliken Licenser och genomför köpet. Om du önskar få ett fysiskt kort  beställer du ett sådant för ytterligare 50 kr. Här kan du läsa mer om hur du beställer ditt skyttekort.

Föreningsadministratörer kan betala provavgiften för föreningens medlemmar, övriga kan betala avgiften för sig själv. Betalning av skyttekortsavgifter som görs i tävlingskalendern paras ihop med det till kansliet inskickade provet innan det godkänns.

För att skyttekortet ska kunna utfärdas måste skytten finnas med i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Du som önskar ha tävlingslicens i pistol behöver inte ta SvSF:s skyttekort om du redan har pistolskyttekort via Svenska Pistolskytteförbundet. Men vi behöver se att du har skyttekortet, så skicka därför en bild av kortet till oss via mail eller post, i samband med att du ansöker om tävlingslicens.

Förlorat skyttekort

Skulle det fysiska kortet av någon anledning gå förlorat kan ett ersättningskort skrivas ut mot en avgift på 50 kr. Du betalar in 50kr på vårt bankgiro 834-7718 och ange "fysiskt kort + ditt IIDnr" så skickas det hem till dig.

Frågor?

Kontakta en av våra examinatorer för mer information eller fråga på skjutbanan.
På denna sida kan du också läsa svar på några vanliga frågor om skyttekortet.

Lista på examinatorer:
Lista med samtliga, av SDF godkända, examinatörer i Field Target(F), Gevär(G), Kpist(K), Lerduva(L), Pistol(P) och Viltmål(V). Klicka på raden nedan.

Nedan finns lista över samtliga Examinatorer i två versioner:

Excel 191125

PDF 191125

Uppdaterad: 25 NOV 2019 11:22 Skribent: Sussie Svedlund

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link