Hoppa till sidans innehåll

Munktell Grand Prix samlade Nordisk Elit

28 JAN 2018 18:49
Vårt årliga Running Target Grand Prix i Eskilstunas Munktell Arena bjöd återigen på underbart täta dueller (Se medaljmatcherna)!
Våra toppskyttar som just nu förbereder sig för EM i Ungern, tog här tillfället i akt att vässa klorna lite extra.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2018 19:19

Och var självklart tacksamma för den ”sparring” våra tillresta nordiska kontrahenter återigen frikostigt bjöd på.


Och vad kan ur det hänseendet vara bättre än en ilande mag-grops utmaning som en riktig vansklig & tät medaljmatch utgör?
Efter en super tät grundomgång där platserna 2 – 4, talande nog landade på exakt samma resultat var finalkampen igång!
Men även om Jesper Nyberg slutligen knep Guldet synbart lätt. Så hade hans rutinerade finske final motståndare Heikki Lähdekorpi, i semin dessförinnan lyckats göra livet ovanligt surt för den vanligen så säkre Emil Martinsson.

Etter värre blev spänningen bland Juniorerna. Där hade vi förhands favoriterna Andreas Bergström och Oskar Eliasson. Båda hade i sina semifinaler, till sin och inte minst kringståendes påtagliga förvåning, fått se sina respektive motståndare förpassade dem till en kamp om Bronsmedaljen.
Istället blev det en ung norrman i form av Espen T Nordsveen som slutligen stod överst på pallen. Men det var en bedrift vunnen med idel ”stolpe in” marginaler, unge Albin Martinsson (14) visade med all tydlighet att hans ”finalhorn” har växt betydligt sen sist, och att mer är att vänta!
Men den verkligt giftiga nagelbitaren utspelade sig dessförinnan under juniorenas kamp om Bronset.
Oskar Eliasson vann den duellen mot Andreas Bergström med en sensationellt knapp marginal. Analyserar man deras tio finalskott, så blir marginalen endas 0,3 poäng till Oskars fördel. En ”svettigare” final än så kan inte många bjuda på, så tack grabbar den kampen var sevärd!

Blandloppen utgjorde programmet dag två. Där visade Finlands nestor Krister Holmberg att den för honom ovanligt tama insatsen dag ett, nog hade gått hans ära lite för när. En rejäl uppryckning i den mixade delen blev resultatet. Men Niklas Bergström stod emot den finska anstormningen med tre poängs marginal. Utmärkande var även att Heikki Lähdekorpi stärkt av lördagens framgång fortsatte att prestera. Detta så pass väl att han i totalen mäktade med att spräcka den svenska trippeln. Självaste Emil Martinsson missade därmed för ovanlighetens skull pallen!

Emil Martinsson och Espen Nordsven

 

Efter prisutdelningen var det så dags för det enda som egentligen under tävlingens yta hade lagt lite sordin på stämningen. Det syntes passande att efter tävlingens slut i form av en tyst minut hedra en minnesvärd person. Bror Gustafssons på sitt 86:e gick bort i december. Bror för att nu rekapitulera historien något, var Eskilstunas och Viltmåls stora mecenat. Efter sin aktiva tid tog han sig an rollen som lokal administratör, och var på senare tid erkänd som sportens främsta privata beskyddare.

Sammanfattningsvis bjöds på två riktigt bra tävlingsdagar. Där en faktor som stark bidrog till trevliga atmosfären, var den lite speciella tävlingsanda som våra Finska & Norska gäster lockade fram ur oss alla. Välkomna åter!
Dessutom var förutsättningarna för goda insatser som vanligt maximerade. Munktell Arenans utmärkta service under Mari Enqvists kapabla ledning lämnade inget övrigt att önska! Tack för det!

Resultat

Totalt

Mix

Regelbunda

Final

Skribent: Carl-Henrik Gilljam
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
Starttjugan betalas in på
bankgiro: 834-7718.
Ange Starttjugan Viltmål.
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...