Hoppa till sidans innehåll

Pontus Thuresson sköt hem efterlängtat SM-guld

12 AUG 2020 11:59
Helgen den 24-26 juli gick 2020 års SM i viltmål 50 och 80 m i hos värmländska Glaskogen JSK. Guldmedaljer gick till såväl en förstagångsvinnare som några vana segrare, och många fina resultat presterades.
  • Skapad: 12 AUG 2020 11:59

En helg mot slutet av juli sköts 2020 års SM i viltmål 50 och 80 m i Glaskogen. En av de första grenarna att avgöras var dubbel kulkombination och där sköts guldet hem av en förstagångsvinnare. Pontus Thuresson, Åtvids JSK, har varit nära flera gånger och med nu var det äntligen hans tur. 389 poäng skrevs segerresultatet till.
- Att ta ett SM-guld har ju varit ett mål ganska länge, men att vinna SM är ju rätt svårt när man vet vilka skyttar man måste slå för att vinna. Så det var skönt att äntligen få ett guld efter alla år med mycket träning. Det känns som att jag äntligen har fått betalt för alla timmar på skjutbanan, säger Pontus som berättar att han tränar på skjutbanan 5-6 dagar i veckan, i princip året om.

Pontus bärgade också två brons. Däribland i enkel kulkombination efter en särskjutning mot Christian Andreasson, Arvika JSK. Förutom Pontus var det tre andra seniorer som fick kliva upp på pallen individuellt och det var de tre mest landslagsmeriterade skyttarna.

I enkel kulkombination, 50m running target regelbundna lopp och 80m dubbelskott var det Emil Martinsson, Osby JSK, som såg till att utöka den digra SM-guldmedaljsamlingen han redan haft sedan tidigare. Emil stod på pallen i alla seniorernas grenar då det dessutom blev ett silver och två brons.

I 50m running target blandade lopp sköt Jesper Nyberg, Hylte Sportskyttar, hem segern med en poäng före Niklas Bergström, Glaskogen. Även i enkelskott på 80 m tog Jesper hem vinsten före Niklas. Jesper sköt också hem två silver och två brons, medan Niklas summerades till totalt tre silver.

Höga juniorresultat
I juniorernas tävlingar var det hemmaskytten Andreas Bergström, Oscar Eliasson från Hylte Sps samt Anton Andreasson, Arvika JSK, som tävlade. Andreas sköt hem hela fem guld, närmast hotad av Oscar. De bjöd på fint skytte. I exempelvis 80m dubbelskott sköt Andreas 593 poäng vilket var dagens högsta individuella resultat, hela fem poäng högre än Martinssons i seniortävlingen. Och Oscar Eliassons 389 poäng i dubbel kulkombination var samma som segrande Thuressons i seniorklassen.

Av grenarna för juniorer är bara 50- och 80-metersgrenarna SM-tävlingar medan kulkombinationen är Riksmästerskap.

Hemmalaget bästa laget
Två lagtävlingar blev det – i 50m regelbundna lopp samt 80m enkelskott. Placeringarna blev samma i bägge tävlingarna, med hemmalaget Glaskogen JSK 1, Niklas och Andreas Bergström, i topp. Silver till Hylte Sps med Jesper Nyberg och Oscar Eliasson och brons till Arvika JSK genom Christian Andreasson och Anton Andreasson.

Dessvärre verkade coronaviruset spegla sig i antal deltagande skyttar, men ett år som detta är det positivt att mästerskap alls kan bli av. Viltmålssektionen tackar Glaskogens JSK för ett fint arrangemang.

Resultatlistor hittas i SvSF:s tävlingskalender.

Text: Josefin Warg, viltmålssektionen

Skribent: Josefin Warg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
Starttjugan betalas in på
bankgiro: 834-7718.
Ange Starttjugan Viltmål.
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...