Hoppa till sidans innehåll

LUFT-EM: Lagsilver i viltmål

18 MAR 2019 16:23
Trots individuellt låga resultat lyckades viltmålslandslaget ta silver i lagtävlingen för regelbundna lopp.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 11:16

Viltmålslandslaget hade tre medaljer från fjolårets EM att försvara i dagens regelbundna lopp-tävling, dels ett lagguld och individuellt hade Emil Martinsson ett guld och Jesper Nyberg ett silver att försvara.
Dagens skörd blev dock endast ett silver i lag. Vi ringde upp landslagsledaren Calle Gilljam för en kommentar. 

- Jesper och Emil sköt under sin normala standard idag. För Jespers del berodde det att han fick en dålig start. Redan under provskotten  knasade bössan vilket gjorde att han fick börja skruva för att justera sitt kikarsikte. Det tog ett tag innan han började lita på grejerna och då hade han redan halkat efter täten. Men han sköt bra mot slutet. För Emils del så sköt han lite sämre än vanligt (573) men lyckades ändå kvalificera sig till särskjutningen - vilket ändå tyder på en hög lägsta nivå. Det var överlag låga resultat i grundomgången idag (bäst var Stepanov med 577) även om ryssarna dominerade så sköt dom också låga resultat, sammanfattar Calle.

- Vi gläds ändå åt att få med oss en silvermedalj från dagen. Nu laddar vi om batterierna och satsar på att ta revansch i morgondagens blandade lopp-tävling", avrundar Calle. 

Ryssarna ställde upp med ett starkt lag och hade dammat av den gamle räven, Alexandr Blinov (OS-silvermedaljör i Aten 2004) som lyckades ta sig till dagens helryska final där han ställdes mot landsmannen Vladislav Prianishnikov. Prianishnikov sköt bäst i finalen och säkrade guldet. Samtliga tre ryssar kvalificerade sig till semifinal.

Våra damjuniorer i gevär har också tävlat idag. Bästa svenska skytt blev Johanna Andersson som sköt 622.1 och slutade på en 21:a plats. Strax bakom henne kom Isabelle Johansson med 621.9 och en 23:e plats. Frida Eriksson deltog också och slutade 47:a med resultatet 615.9. I denna klass tog danskan Stephanie Laura Grundsoee hem guldpengen. 

Pistoljuniorerna Michaela Jansson och Isac Ahlqvist tävlade för Sverige i mixedlagtävlingen. Konkurrensen var dock stenhård och de fick nöja sig med en 32:a plats

Du finner samtliga resultat här.

www.esc-shooting.org

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
Starttjugan betalas in på
bankgiro: 834-7718.
Ange Starttjugan Viltmål.
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link