Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till vårt Viltmåls Allsvenska tävlande 2020.

07 APR 2020 11:14
Viltmåls Allsvenska, en av få tävlingsformer som med marginal klarar alla strama kriterier förknippade med Covid-19 pandemins härjningar!
  • Skapad: 07 APR 2020 11:14

Som vi alla har kunnat konstatera har Covid-19 viruset vänt upp o ned på det mesta, så även inom den rent sportsliga världen. Farsoten kommer tyvärr även att sätta stopp för betydande delar av de skyttediscipliner, som många av oss tidigare har lagt ned stor energi på. Dock kan vi redan nu konstatera att viltmålsektionens allsvenska serier med god marginal klarar myndigheternas nya tävlingskriterier.

Hårt drabbade är de centrala större tävlingarna inom Skyttesport, man vill ju från de ansvariga myndigheternas håll, framför allt undvika risken för större och täta folksamlingar.
Vilket generellt sätter stopp för mycket inom skyttesports domäner, därför kommer med säkerhet många eldsjälar inom våra led inom kort komma att uppvisa tydliga tecken på abstinens.

Vi inom viltmål tvingades avvakta lite, det var ju inte helt klart vartåt det här med pandemin bar iväg.
Det har dessutom funnits flera stora frågetecken runt vilka kriterier som nu krävs, och det finns det väl på sätt o vis än idag.
Men det står nu klart att det räcker ganska långt med det faktum att vi inom viltmål generellt sett är ganska få vid banorna samtidigt, samt att vi enkelt kan se till att vi håller rejäl distans oss emellan.
Plus att vi generellt sett ser till att tillämpa sunda förnuftets ramar, vilket leder till nedanstående glädjande slutsats.

Vår viltmåls allsvenska passar såsom tävlingsform som hand i handske med myndigheternas nya önskemål. Därför öppnas nu en chans för oss inom viltmål att erbjuda er inbitna skyttar en sorts abstinenslindring. Detta genom att inbjuda er att delta i någon eller om så önskas båda av våra två allsvenska varianter, 50m gris samt den lite bredare J-kombinationen.

För det är ju så med vårt allsvenska upplägg, att vi hela tiden har minst två veckor på oss att slutföra en matchomgång, dvs. tills dess att nästa matchomgång startar.
Under dessa premisser ska det helt enkelt mycket till innan vi tvingas att trampa varandra på tårna, fritt fram för våra allsvenska serier med andra ord!

Kika därför gärna på de två PDF inbjudningar som finns bifogade här nedan, samt se till att anmäla ert/era lag, helst väl innan april månads slut.

Matchserien startar sedan den nionde maj, med nästa omgång två veckor senare, så fortsätter det fram t.o.m. omgång fyra (midsommar), därefter dröjer det 4 veckor till match 5 som startar 20 juli, den matchen samt två omgångar till ska sedan vara avklarade fram till den trettionde augusti.

Jag ber därför att del av årets inbjudan här nedan, ser redan fram mot er anmälan.

Länk: Anmälan Gris Allsvenskan

Länk: Anmälan J-Kombination

Med Vänlig Hälsning
Arne F.

Skribent: Calle Gilljam
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
Starttjugan betalas in på
bankgiro: 834-7718.
Ange Starttjugan Viltmål.
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...