Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger på Cypern

01 APR 2022 14:53
En del av elitgruppen har åkt till Cypern för att kickstarta säsongen och få möjlighet att skjuta bly. De kommer att träna mycket och skjuta två styck GP ett i Fitasc sporting och ett i Compak sporting. Båda tävlingarna går på Limassols skjutbana.
  • Skapad: 01 APR 2022 14:53

Dag -1-3
Några stycken av skyttarna åkte på lördag och fick tre extra träningsdagar mot det andra gänget som kom iväg på tisdagen. De som åkte på lördagen var Martin Andersson, Markus Larsson, Oliver Burenfjäll, Jesper Hedwall, Johan Frisk, Pelle Persson, Richard Berg, Amanda Von Eisenhart och Joakim Larsson.
De var på Nicosia och Limassol skjutbanor och tränade både Compak och sportingduvor. Båda banorna håller en hög standard på duvor och det finns många duvor i olika svårighetsgrad att skjuta.

På tisdagen anslöt vi med dem och hann med en träning på Larnaca skjutbana men de flesta som kom fram på tisdagen var ganska mosiga i och med att flyget gick tidigt på morgonen.
Vi som kom ner på tisdagen var Madelene Pantzar, Annika Johansson, Anna Jarnald, Marcus Eklund, Viktor Bohlin och Roger Jarnald

På onsdagen blev det en tripp till Nicosia och träning hela dagen. En del av de som varit här sedan i lördags sköt bara några få serier medan de nyanlända sköt desto mer. Alla kände sig nöjda framåt 16 tiden då vi packade ihop och drog oss åt invigningen på Limassols bana kl 18:00.

På invigningen delas nummerlappar och skjutprogram ut till skyttarna det är då alla får veta när och med vem man skjuter med.

Torsdag

Nu börjar Fitasc tävlingen och den skjuts över 2 dagar med 100 duvor om dagen. Alla börjar mellan 9 och 10 tiden på olika banor. Vädret var ännu bättre än de tidigare dagarna med ca 24 gr och vindstilla. Dagen avlöpte utan några missöden men det blir en lång dag ändå när ca 200 skyttar är med, så de var klara vid 18 tiden på kvällen.
Det var mycket utmanande duvor som vanligt på Cypern som krävde att man läser duvorna ordentligt för banläggarna är mycket duktiga på att nyttja terrängen som är berg och dalar.

 

För att nämna några skyttar så sköt Martin mycket bra med 88, Markus Larsson 86, Marcus Eklund 81 och Victor Bohlin 79.

Imorgon fortsätter vi i ännu bättre väder med strålande solsken J.

Hälsningar
Roger Jarnald

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...