Hoppa till sidans innehåll

Test 3 Nordisk Trap i Frillesås

13 JUN 2022 10:04
I lagom skjutväder hälsade Erik Larsson alla skyttar välkomna och gick igenom förutsättningarna på ett förtjänstfullt och noggrant sätt.

  • Skapad: 13 JUN 2022 10:04

Därefter informerade jag vad som gäller framöver. Vi fick tidigare i veckan ett tråkigt besked att NM i Finland var inställt för Nordisk trap och två övriga grenar i pistol och gevär. Anledningen är enligt Finland att för få deltagare var anmälda. Nåväl vi får se fram emot landskampen och Skandinaviskt mästerskap och kämpa om platserna dit.

Lördagen bjöd på perfekt skjutväder och fina förutsättningar. Det är något magiskt med bana 3 i Frillesås, kastaren fungerar perfekt andra tider under året, men när det blir tävling vill den inte vara med. Efter bara några serier med strul beslutade vi att stänga av den och flytta till reservbanan nr 4. Bra att ha en reservbana så det inte ruckar i skjuttider och flytet under dagen.

Efter lördagens 100 duvor såg vi imponerande höga resultat i alla klasserna. Högst resultat hade Daniel Holmqvist med 99 träff!! Han följdes av flera skyttar bara någon/-ra duvor efter. Samma var det i både 50+ som 60+ klasserna. I dam- och juniorklassen stod Pernilla och Albin Stensson i en klass högre än övriga där.

Söndagen möttes vi av kyligt och blåsigt väder som skulle avgöra vilka som behärskade det bäst. Efter 150 duvor så var det dags för finalerna.

I juniorklassen gick Albin Stensson in i ledning före ”nykomlingen”  Leon Johansson från Gunnarsjö JSK, tätt följd av Viktor Hollander  Ljungsarp SPSK och en ”nykomling” till från Gunnarsjö, Jakob Evertsson. Efter finalskjutning blev det samma ordning till prispallen. Det är glädjande att se att dessa nya juniorer lyckas så bra på sin första större tävling och det ser bra ut för framtiden.

I damklassen var Pernilla Stensson outstanding med fina 145 i grundomgången + 24 i finalen, före Helene Larsson och Mia Gustavsson. I denna klass visade Elin Petterson att hon har tagit ett stort kliv mot fina resultat efter bara något år i tävlingssammanhang. Pernilla – Helene – Mia blev pallen i denna klass.

50+ klassen blev även den en rafflande final. Inför finalen så skilde det bara 3 duvor vilken plats på pallen det skulle bli. Peter Karlsson från Nimrod tog första platsen före hemmaklubbens Glenn Larsson och Lars Gustavsson från Vetlanda 3:e platsen tätt följda av ett koppel av bra resultat.

60+ klassen blev även den en kamp om pallen.  Arne Isaksson från Nimrod gick in med ledning vilket han behöll före Ove Lundström, Forshaga och Thomas Ahl, Östgöta JSK som efter särskjutning mot Börje Magnusson, Karlstad JSK blev 4:a.  Även i denna ”grand old klass” sköts imponerande höga resultat vilket ser bra ut inför landskampen.

Så till herr klassen som verkligen imponerade resultatmässigt. Daniel Holmqvist gick in finalen med 148/150 träff före ett koppel skyttar bara några duvor efter. Ii finalen matade Daniel på med ytterligare en 25:a och stod som klar segrare med 173/175 träff. Daniel är verkligen i form och presterar höga resultat gång på gång. 2:a efter Daniel blev Fredrik Amour, Ljungsarp SPSK före Kent Stensson, Svenljunga SF. Bastian Hagen blev fyra och hemmaskytten Anders Gunnarsson femma. Det skilde 8 duvor från 1:an till 5:an vilket visar vilken hög klass det är bland herrarna och det blir en rafflande tävling på SM/test 4 i Forshaga i juli, då det avgörs vilka som blir uttagna i landslaget.

Så var även test 3 genomfört på ett bra sätt av Frillesåsklubben, allt flöt på som det skulle förutom ”demonen” bana 3, men det är vi ju vana vid nu, så det stör inte de garvade skyttarna längre.

Jag vill framföra mitt varma tack till alla i klubben för ert arrangemang och som vanligt trevliga mottagande och service under tävlingen!

Resultat finns i tävlingskalendern, där ni även kan se aktuell spännande ranking just nu inför test 4:a

Vi ses i Forshaga hälsar

Bertil Nilsson och Kenneth Nylander, gren resp. bitr. grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...