Hoppa till sidans innehåll

Mix Duvan blev början på säsongen

20 MAR 2022 09:09

Hela 47 förväntansfulla lerduveskyttar mötte upp på Nimrods fina anläggning i ett strålande vårvinterväder, strålande sol och 1 minus på termometern så var allt upplagt för en fin dag.
  • Skapad: 20 MAR 2022 09:09

Det var spänning i luften då vi skulle pröva på både Nordisk trap som Compak sporting. Det var inte alla som kände sig trygga i båda disciplinerna, men det skulle visa sig under dagen att många kunde skjuta bra i båda dessa.

 

I herrklassen segrade Jake Söderström, med imponerande 96 träff före Mikael Johansson 95 träff och Tommy Lövgren och Daniel Holmqvist båda med 93 träff, höga och bra resultat så här tidigt på säsongen och i två olika discipliner.

 

Damklassen vanns av en rutinerad dam, Anna Jarnald, har erfarenhet sedan tidigare av båda disciplinerna och vann med 86 träff, före Veronica Lishöj och Elin Pettersson.

 

Endast två juniorer kom till start, men det kommer fler det vet vi när tävlingssäsongen börjar på riktigt, med rankingtävlingarna, Alexander Åsälv vann med 78 träff, före Rasmus Ernstsson.

Skyttarna uttryckte önskan om liknande arrangemang och tävlingsform framöver, att få prova på olika lerduvediscipliner ger både nyfikenheten som möjligheten att skjuta olika tävlingar i de olika disciplinerna fler tävlingstillfällen att utvecklas som lerduveskytt.

För alla resultat, se tävlingskalendern.

 

Ett stort TACK till Nimrod klubben som på ett förtjänstfullt sätt genomförde tävlingen, och med ekonomiskt bidrag från ”återstartsstödet” kunde skyttarna både få fika som lunch utan kostnad, och vid prisutdelningen så lottades på startnumren ut 20 lådor x 250 skott, som också kom från detta stöd.

Ett tack även till Super Star som till ett lägre pris levererade ammunitionen.

Nu stundar de ordinarie tävlingarna framöver med rankingtävlingar och SM kval så det visar vilka skyttar som kommer representera Sverige på de större tävlingarna som Nordiska mästerskap, Skandinaviska mästerskap, EM, VM m.m. under året.

 

Bertil Nilsson

Grenledare Nordisk trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...