Hoppa till sidans innehåll

Lyckat varmläger i Italien

25 MAR 2022 19:00
Den gångna veckan har jag tillsammans med ett antal skeet- och trapskyttar varit på varmläger på skjutbanan Trap Concaverde i Italienska Lontao del Garda.
  • Skapad: 25 MAR 2022 19:00

Syftet med lägret var att skyttarna skulle få möjlighet till mängd- och teknikträning i lite varmare klimat än vad de har på sina respektive hemmabanor. Till detta läger tog vi ut juniorer och en del seniorer som dels har visat att de har nått en viss nivå i sin utveckling men också har visat att de vill göra en satsning inom sin disciplin genom att ha presenterat en målsättning och plan med sitt skytte.

Vi reste ner till Italien söndagen den 20:e mars och hade fyra dagars skytte framför oss. De italienska vädergudarna log mot oss då vi möttes av sol och försommarvärme.

Dagarna ägnade vi ute på banan där det tränades både serier och stationer. För vissa av skyttarna justerade vi lite på någon teknisk detalj så att de kunde bli säkrare på vissa duvor. Förövrigt tränades det på att utföra sin teknik på rätt sätt gång efter gång. Skyttarna fick möjlighet att i perfekta förhållanden skjuta mycket skott med kvalité för att få in det autonoma skyttet som vi önskar.

Vi körde även lite disciplinöverskridande skytte där trap-skyttarna sköt skeet och tvärt om. Det visade sig att både Rickard Andersson och Johan Svahn sköt 18 träff i sina icke-discipliner så de fick skjuta en avgörande 50 skotts final. En serie var i respektive gren. När skeet-serien var avklarade stod det 25 träff på Johan och 18 träff igen på Rickard. Vilket satta press på båda skyttarna att prestera bra i trapen. När krutröken lade sig på trap-banan stod dock Rickard som segrare med 23 träff och totalt 41 mot Johans 12 träff och totalt 37.

Jag vill tacka alla skyttarna för några trevliga dagar i Italien.

Stefan Nilsson
Grenledare trap och skeet

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...