Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest 3 och Svenska veteranmästerskapen i ol-skeet

23 JUN 2022 19:52
Helgen den 18–19 juni var vi 77 skyttar som tog oss till Gislaved JVFs fina skjutbanor på Västbo Skyttecentrum för att kämpa om medaljer, äran och rankingpoäng. På agendan stod landslagstest 3 samt Svenska veteranmästerskapen i Olympisk skeet.
  • Skapad: 23 JUN 2022 19:52

Landslagstesten sköts i klasserna A, B och C medan de äldre skyttarna  även tampades i åldersklasserna 50+, 60+ och 70+.

Medaljerna i SVM-klasserna delades ut på resultaten av de fem serierna under dessa två dagar medan bokstavsklasserna avgjordes i en final.

Det internationella förbundet, ISSF, ändrade finalformatet till i år där det skall skjutas två semifinaler och därefter en medaljfinal. Det har kommit in många synpunkter från skyttarna runt om i landet där de menar att detta tar för lång tid och att det är ett orättvist och krångligt format. Vi har diskuterat detta inom lerduvesktionen och vi har även haft ute en enkät där ett antal skyttar har fått välja ett finalformat bland tre olika alternativ för landslagstävlingarna och SM. Alternativ ett var att skjuta finalen enligt gällande internationellt format i alla klasser. Alternativ två var att skjuta finalen enligt gällande internationellt format i den högsta klassen och endast skjuta medaljfinal för de fyra bästa skyttarna i övriga klasser. Och alternativ tre var att skjuta 2021 års finalformat i alla klasser. Flest röster fick alternativ 2 marginellt före alternativ 3. I och med detta beslutade vi att testa alternativ 2 på tävlingen i Gislaved för att få mer kött på benen inför ett beslut.

Hur gick det då i tävlingen? Jo segrare i landslagstesten i klass A blev David Jonsson från Forshaga efter en spännande final. Han lyckades till slut få ner några fler duvor än den betydligt mer erfarne Per Svensson från Ljungby. Tredjeplatsen tog Isac Parkner hand om.

I B-klassen sköt Petter Kristoffersson från Kalix en mycket bra grundomgång och en fin final. Och han fick i och med det kliva högst upp på prispallen. Med sig på pallen hade han Magnus Svensson och Jan Sandberg.

Evert Carlsson från Kalmar segrade i C-klassen där han hade med sig Bertil Johnsson och Lennart Linge på pallen.

I SVM klasserna tog Jan Sandberg hand om guldmedaljen i 70+ klassen. Silver till Johnny Henriksson och brons till Lennart Linge.

Ulf Hermansson kammade hem guldet i 60+ klassen före Per Svensson och Rune Bengtsson.

Och i 50+ klassen tog Rikard Hallgren hem guldet före undertecknad och Fredrik Melin.

Jag vill tacka arrangörsklubben och alla skyttar för en trevlig helg. Allt flöt på bra med både banor och en fin servering och alla visade upp ett glatt humör och en bra inställning.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...