Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest 2 Nordisk Trap genomfördes med höga resultat och ett nytt svenskt rekord

22 MAJ 2022 10:18
I helgen den 14 och 15 maj genomfördes LL-Test 2 i Nordisk Trap på Karlstads JSK fina anläggning. Lite blåsigt på lördagen men under en nästan klarblå himmel.
  • Skapad: 22 MAJ 2022 10:18

Lördagen började med att klubbens ordförande hälsade de 79 skyttarna välkomna och Björn Engelbrektsson gav förutsättningarna för tävlingen.

Med dessa väderförhållanden var det väntat att resultaten skulle bli höga, vilket de också blev. Efter första dagen bommade Kent Stensson inte en enda duva. Han följdes av Henrik Johansson på 98 och sin fru Pernilla Stensson, även hon på 98 träff.

Söndagen bjöd på ett strålande väder utan blåst. Detta medföljde att slutresultaten var höga och att finalerna blev lite spännande inför hur prispallen skulle bli. Innan finalen var det klart att vi hade ett nytt svenskt rekord i damklassen. Pernilla Stensson Svenljunga sköt ett nytt svenskt rekord. Det nya svenska rekordet lyder på 146 träff. Jag var så glad att jag knappt såg den sista duvan, sa Pernilla efteråt. Pernilla har sedan tidigare tangerat det svenska dam rekordet på 144 träff. Den första dam som sköt det svenska rekordet var Helena Andersson JSK Falken 2003.

Efter att finalerna hade skjutits var det några som kommit lika. Detta avgjordes med sudden skjutning. I klassen 60+ var Roger Lorentsson Skepplanda och Arne Isaksson Nimrod lika efter finalen. Roger gick segrande ur denna särskjutning och fick då kliva upp som 2:a på prispallen, vann gjorde Ove Lundström.

I klassen 50+ var det också lika efter finalen mellan Patrik Stark, Högforsbruk och Glen Larsson, Frillesås. Dessa två fick då också särskjuta med Patrik som segrare. Han blev då 2:a i klassen. Vann gjorde Peter Karlsson, Nimrod efter en mycket bra skjutning.

Det blev en lång och spännande särskjutning i herrklassen. Efter finalen stod det lika mellan Kent Stensson, Svenljunga och Daniel Holmqvist, Skepplanda båda på 170 träff och mellan Henrik Johansson, Järlöv och Fredrik Amour, Ljungsarp, båda på 168 träff. Först började Henrik och Fredrik sin särskjutning och denna fick hålla på en stund. Efter 31 skott stod Henrik Johansson som segrare och blev då 3:a i klassen. Sedan var det Kent och Daniels tur. De var klara efter 2 skott. Segrare blev Kent Stensson som fick kliva högst upp på prispallen.

Efter alla särskjutningar var det juniorernas tur att skjuta final. Inför finalen ledde Albin Stensson, Svenljunga med två duvor före Albin Larsson, Frillesås. Efter dessa var det ett hopp på åtta duvor till Alexander Åsälv, Högared och därefter hade vi Viktor Hollander, Ljungsarp. Efter bra skjuten final hade inte det blivit någon förändring gällande prispallen.

Inför Damernas final var Pernilla Stensson 1:a som hade 13 duvor ner till 2:an, men där var desto jämnare. Helene Larsson, Frillesås lede med en duva före Mia Gustafsson, Forshaga, som i sin tur hade en duva mer än Veronica Lishöj, Järlöv. Sist till finalen var Lena Lidström, Frillesås som var fem duvor efter Veronica. Efter denna final blev det bara en omkastning då Mia bytte plats med Helene.

Efter prisutdelningen informerade jag om den uttagning till Nordiska Mästerskapet i Finland som kommer att ske efter denna tävling.

Ett stort TACK till Karlstads Jaktskytteklubb för genomförandet av denna test. Ett mindre störande problem uppstod på lördagen, men detta löste klubben mycket smidigt utan att juryn behövde gripa in.

Jag TACKAR ännu en gång arrangerande klubb och alla skyttar, ni gjorde det lätt för den som är bitr. grenledare.

För resultat, se tävlingskalendern.

Kenneth Nylander

Bitr. Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...