Hoppa till sidans innehåll

Landslagstest 1 Nordisk Trap 2002-04-23/24

25 APR 2022 09:27
Så var det äntligen dags för första landslagstestet utan pandemins inverkan på tävlingsprogrammet efter 2 år. Pandemin finns kvar och alla måste fortfarande ta den på allvar, med att hålla avstånd och tvätta händer m.m.
  • Skapad: 25 APR 2022 09:27

49 skyttar mötte upp efter några återbud, lördagsmorgonen bjöd på strålande sol och lite vind som inte skulle påverka skyttet nämnvärt.

Efter att klubbens Tommie Olsson gett förutsättningarna för tävlingen tog jag ordet och gav förutsättningarna för årets uttagningar till Landslag och Nordiska mästerskapet, samt gav en hint om att jag skulle informera efter prisutdelningen på söndagen om en nyhet.

Så började tävlingen, efter första dagens skjutningar och för en del höga resultat var det en annorlunda söndagsmorgon som mötte oss.

Kallt och mycket blåsigt var det som väckte oss till den sista dagen för avgörandet, om vilka som skulle stå på prispallen.

I juniorklassen var det endast 3 deltagare, och mellan dom var det jämt efter första dagen, alla hade 90 träff, efter de resterande 50 duvorna stod Albin Stensson som segrare före Albin Larsson och Alexander Åsälv. Det behövs fler juniorer som kommer ut och deltager på tävlingar, vi vet att det finns duktiga juniorer som skjuter serie och klubbtävlingar, men en vädjan till alla klubbar är att pusha på så att dom kommer ut vidare i sin satsning inom Nordisk trap.

Damklassen var mer öppen efter första dagen, efter finalen blev det omkastningar i placeringarna, Pernilla Stensson segrade före Helene Larsson, efter fint skytte knep Lena Lindström 3:e platsen, Veronica Lishöj och Clarita Wiberg belade de andra platserna. Glädjande är att det kommer några nya damer som nu börjat komma ut på tävlingar, bådar gott för framtiden.

50+ klassen är som vanligt ett spännande race bland många duktiga skyttar, efter finalen och sudden stod hemmaklubbens Jerry Nilsson som segrare före Peter Karlsson och Magnus Svensson, tätt följd av Glenn Larsson och Jörgen Nilsson.

60+ klassen blev också spännande om platserna efter väl skjutet av segraren Ronny Gustavsson, sedan var det en kamp mellan Anders Bengtsson och mig, (tro det om ni vill !!) men efter finalen, var det Anders som blev tvåa före mig, följd av Stefan Hansson och Kenneth Andersson.

Så till Herrklassen, där var Patrik Wahlberg i ledning med 3 duvor inför finalen och med en 23:a där så stod han som segrare, före Kent Stensson efter sudden mot hemmaklubbens Tommie Olsson som knep tredjeplatsen, följd av Henrik Johansson och Stefan Johansson.

Så var det nyheten efter prisutdelningen från mig och Kenneth Nylander, det blir ett nytt rankingsystem för uttagningar 2023, allt för att minska kostnaderna för skyttarna, vi känner alla av de allt högre kostnaderna både för hushållen i allmänhet, som för skyttets utövande, det nya systemet kommer presenteras på lerduvesektionens hemsida inom kort.

Ett stort TACK till arrangerande klubben för genomförandet av testet, trots många krossduvor första dagen på en bana så fixades det till inför söndagens avslutande serier, och vi skyttar skall tåla mindre störningar, vilker var en bra utamning under lördagen med krossduvor då man fick ta om och testa sin koncentration inför nästa utrop.

Men än en gång TACK till Landskrona-Saxtorps klubben för ett utmärkt arrangemang och trevlig stämning i Nordisk trapfamiljen.

För resultat, se tävlingskalendern

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...