Hoppa till sidans innehåll

Digitala Hemmabanetävlingar Ol-Skeet, N-skeet och Ol-trap

23 FEB 2022 18:49
2022 har startat bättre än föregående år med tanke på släppta pandemirestriktioner. Nu får vi lov att både träna och tävla som vanligt igen.
  • Skapad: 23 FEB 2022 18:49

Under de två pandemiåren har vi arrangerat digitala hemmabanetävlingar som en ersättning till ”riktiga” tävlingar. På dessa har deltagarantalet varit högt. I år kör vi åter igen några digitala hemmabanetävlingar som ett komplement till träning och tävlingsträning.

Syftet med dessa hemmabanetävlingar är att erbjuda skyttar runt om i landet ett sätt att skaffa sig lite tävlingsrutin inför de kommande tävlingarna i vår. Det är ett bra sätt att får lite tävlingsnerv och utvärdera om tekniken håller i lite mer pressade situationer.

Med digitala hemmabanetävlingar menas att aktiva tävlar på sin förenings skjutbana och sedan skickar in resultaten.

Anmälan till tävlingarna sker i IndTa precis som vanligt. Och registrering av resultat sker genom Fredrik Melins www.claysbook.se på samma sätt som förra årets hemmabanetävlingar. I Claysbook registrerar skyttarna sina resultat platta för platta i en mobiltelefon eller dator. Undertiden går det att följa resultaten online på nätet och på det vis kan deltagarna hålla på sina kompisar/konkurrenter på andra skjutbanor runt om i landet.

Tävlingarna kommer att sträcka sig från fredag till och med söndag och det är upp till var och en att skjuta sina serier under dessa dagar. När anmälan är slut så förs deltagarlistan över till Claysbook. Har deltagarna inte en användare i Claysbook sedan tidigare skickas ett mail ut med inloggningsuppgifter. Under tävlingsdagarna skjuter sedan var och en sina serier och registrerar resultaten i Claysbook. När tävlingen är avslutad så förs resultaten över till IndTa.

Det kostar 40 kronor att delta i respektive tävling och detta betalas in vid anmälan via antingen Swish eller bankgiro.

Vi kommer att ha ett litet prisbord för de bästa skyttarna i varje klass. Innehållet på prisbordet är inte bestämt än.

Vi kommer att starta med en digital tävling i nationell skeet den 11 - 13 mars. Sedan kör vi både olympisk skeet och olympisk trap 25 - 27 mars.

Länk till en instruktionsfilm för ClaysBook: Claysbook nya skjutprotokollhantering. - YouTube

För er som inte vet vem Fredrik Melin är så kan han beskrivas som en gotlänning, uppfinnare, programmerare och väldigt driven skeet-skytt. När Fredrik började skjuta skeet så funderade han på hur han kunde utveckla sitt skytte och som den uppfinningsrike programmeraren han är kom han fram till att en skyttesimulator skulle hjälpa honom. Så han satte sig helt enkelt ner och tog fram en väldigt naturtrogen simulator som han döpte till TrueClays.
Ni kan kolla in den här: www.trueclays.com.

Stefan Nilsson
Grenledare skeet & trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...