Hoppa till sidans innehåll

SVM i Nordisk trap 30-31 augusti

01 AUG 2022 15:10
I strålande sol och perfekt skytteväder hälsade Skepplandaklubbens allt i allo, Douglas Hjärtinge, 70 skyttar välkomna till SVM 2022. Han gav alla förutsättningarna för tävlingen och sedan kunde startskotten dra igång mästerskapet.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2022 15:10

Efter lördagens skjutning var det varierande resultat för de flesta skyttarna, sägas kan att så låga resultat i så perfekta förhållanden är som tur är, länge sedan vi sett.

Till söndagens avslutande 50 duvor + finaler så var det stor skillnad från ledande skytt till den 5:e skytten i finalerna. Endast i 50+ klassen blev det särskjutning om sista platsen för 4 skyttar, och där drog Lars Johansson från Umeå längsta strået och tog sista finalplatsen.

Så till finalerna:

 

I 70+ klassen gick Tomas Ahl ut i ledning och blev SVM- mästare efter en fin 23:a i finalen. Om silver och brons blev det särskjutning mellan Ove Larsson och Karl-Ivar Holmstrand, där Ove knep silvret före Karl-Ivar. Göran Boo och Karl-Johan Nordqvist följde därefter. Totalt var det 15 skyttar i denna Grand Old klassen. Kul att så många deltager, ända upp över 80 års åldern. Imponerande att se, att det går skjuta 25:or i denna aktningsvärda ålder, vilket Erik Gustavsson, Vetlanda gjorde i en runda.

 

60+ klassen var det något jämnare inför finalen. Jan Widell hade en ledning med 7 duvor före Björn Engelbrektsson och sedan 3 skyttar tätt därefter. Jan fortsatte med sitt stabila skytte och blev SVM-mästare före Börje Magnusson som tog silvret efter särskjutning mot Ove Lundström som blev bronsmedaljör. De följdes av Björn Engelbrektsson och hemmaklubbens idol Douglas Hjärtinge. Denna klass var den största med 28 st. deltagande skyttar.

 

Så till ”juniorklassen” 50 +. Där gick Lars Gustavsson ut i en klar ledning och det svängde rejält under finalen vem som skulle knipa silver och brons, men med en fin 24:a så tog Glenn Larsson silvret före Jerry Nilsson, följt av Lars Johansson och Mikael Johansson.

När man funderar och summerar ett mästerskap och när man lyssnar runt bland skyttarna vad de flestas låga resultat beror på, mot vad som är normalt, så kommer det olika förklaringar. Man konstaterar att bristen på och kraftigt ökande kostnader för ammunitionen, troligen är den största orsaken. Skyttarna har dragit ner på träningsdosen av båda anledningarna Vi ser en utmaning framöver om det inte blir normal tillgång på ammunition men också en prisnivå som är mer i paritet med tidigare priser.

Som grenledare och oftast ingående i juryn, så vill jag uppmana er alla att läsa på reglementet inför varje säsong. Det brast lite här och där om vad som gäller, allt från var höftbandet skall sitta till kolvhöjd och annat som kan hända under en tävling för beslut.

Ett STORT TACK till Skepplandaklubben som alltid presterar tävling på hög nivå. En liten fadäs blev det i en final då det fick laddas duvor under pågående serie. Smärre störningar skall en skytt klara, vilket dom även gjorde.

Tack till alla funktionärer och kökspersonalens tillmötesgående och glatt bemötande.

Nu ser vi fram emot Lag-SM i Vetlanda.

 

Bertil Nilsson och Kenneth Nylander

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...