Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare fyra medaljer till de svenska skeet och trap skyttarna på Nordiska mästerskapens sista dag i Oslo

27 AUG 2018 19:48
Det var mixtävlingar i skeet och Olympisk trap under söndagens Nordiska mästerskap i Oslo. Och de svenska skyttarna plockade hem fyra medaljer.
  • Skapad: 27 AUG 2018 19:48

Det blev guld och brons i juniorernas skeet. I det segrande laget hittade vi Mathilda Lishöj och Johan Svahn. De lyckades skjuta 45 träff i finalen och tog hem guldet två duvor före silvermedaljörerna från Danmark. Bronset gick även det till svenska skyttar genom Mathilda Johansson och Anton Svahn.

I seniorernas mixttävling i skeet blev det ett silver till Angelica Zetterberg och Henrik Jansson. De var fem duvor efter segrarna från Norge. På fjärde plats hittade vi Victoria Larsson och Fredrik Larsson.

I Olympisk trap så sköt Pia Hansen och Rickard Levin-Andersson bäst av alla i kvalet till final. Men i finalen fick de ge sig mot det segrande laget från Finland. Men de lyckades att plocka hem silvret.

I juniorklassen i Olympisk trap ställde vi upp med Julia Brengdahl och Anton Akbarzadeh. De kämpade på bra och slutade på en fjärde plats.

                                                             Rickard

När jag summerar NM-tävlingarna i skeet och Olympisk trap så känner jag att vi har gjort bra tävlingar. Där är några skyttar som har stuckit ut extra mycket. Rickard Levin-Andersson som sköt 122 av 125 i den individuella tävlingen i Olympisk trap samt 73 av 75 i mixtävlingen har imponerat stort. Här ska också nämnas Henrik Janssons och Fredrik Larssons fina resultat i den individuella skeettävlingen. Henrik på 121 och Fredrik på 120 av 125 möjliga är också mycket bra.

                                                              Ellinore

Men vi ska inte glömma en av våra damjuniorer i Olympisk trap. Ellinore Brengdahl som slog nytt personligt rekord med 102 träffade duvor på sin första internationella tävling. En ökning på bra många duvor. Mycket bra jobbat!
Sedan har vi såklart alla våra medaljörer som ska omnämnas. De tog tillsammans hem totalt 13 medaljer till Sverige varav fyra av den ädlaste valören.

Jag vill tacka hela den svenska truppen för några trevliga och spännande dagar i Norge!

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...