Hoppa till sidans innehåll

Varmläger i Malaga för skeet-ungdomar

29 FEB 2020 08:16
Lördagen den 22 februari åkte jag och sex skeet-ungdomar ner till värmen i Spanska Malaga för några dagars intensiv träning. Syftet med lägret var att finslipa på tekniken och få en del skott i kroppen inför tävlingssäsongen.
  • Skapad: 29 FEB 2020 08:16

Flera av skyttarna fokuserade mycket på att få starten på duvorna att stämma. Samt att få ihop förhållandet öga, pipa och duva. Medan andra fokuserade på att få rätt tempo i skyttet, från lyft till skott. Man märkte att träningen gav resultat då alla skyttarna sköt bättre och bättre efter hand som dagarna löpte på.

Vi har under höstens och vinterns utvärderingar på den gångna säsongen kommit fram till att tävlingsmomentet och att kunna hantera nervositeten är en av de största utmaningarna skyttarna har. Så därför la vi in olika tävlingsmoment, både lagtävlingar och individuella tävlingar, under dagarna. Detta innebar inte att vi sköt hela serier vid varje tävling utan vi gjorde det lite mer utmanande där en bommad duva innebar att man fick stå kvar på skjutstationen eller rent av backa till föregående station medan de som träffade fick gå vidare. Men sista dagen sköt vi en tävling på två serier samt final. I de två serierna var det Victoria Larsson som lyckades bäst då hon krossade 49 av 50 duvor. Näst bäst var Johan Svahn med 47 träff. Efter finalen var dock Johan den som tog hem segern med 54 träff av 60 möjliga. Näst bäst där var Mark Binnermark med 52 träff.

Skytte

Jag vill tacka de glada ungdomarna för några trevliga dagar i Malaga och det ska bli spännande att följa deras framfart på skjutbanorna under året.

Stefan Nilsson

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...