Hoppa till sidans innehåll

Uttagningsregler för olympisk trap, dubbeltrap och skeet 2017

11 JAN 2017 15:46
Säsongen 2017 ligger framför oss och här följer information om uttagningsregler och kvalgränser i de olympiska lerduvedisciplinerna, för de internationella mästerskapen och världscupen.
  • Skapad: 11 JAN 2017 15:46

Nedan presenteras kvalgränser för deltagande på EM i Baku och VM i Moskva. För att komma ifråga till EM, VM och världscupen ska skytten bedömas ha god chans att placera sig bland de tio bästa. Då vi måste göra vissa ekonomiska besparingar under 2017 kommer vi med stor säkerhet tvingas göra prioriteringar mellan mästerskapen. Till VM kommer vi därför vara något striktare i vår bedömning än vad vi är till EM.

Kvalgränserna är:
Trap Herrar 119 (95/100)
Trap Damer 68 (89/100)
Dubbeltrap Herrar 137
Skeet Herrar 120
Skeet Damer 69

Dubbeltrap Herrjunior 129
Trap Herrjuniorer 114 (91/100)
Trap Damjunior 63 (84/100)
Skeet Herrjunior 117
Skeet Damjunior 63

Vi vill förtydliga att man inte automatiskt är uttagen till ett mästerskap för att man klarat kvalgränsen en gång, utan det gäller för er skyttar att hålla en hög resultatnivå under hela säsongen. Ju fler resultat man gör över och i närheten av kvalgränsen desto bättre.

Vi som ansvarar för uttagningen till större tävlingar kommer att väga in ytterligare faktorer än de rena resultaten från rankingtävlingarna. Stor hänsyn läggs vid sektionens elitsatsning där bland annat resultat från deltagande på internationell tävling med hög kvalitet kommer att vägas in vid uttagningen av landslag. Det är viktigt att ni rapporterar till ansvarig ledare när ni tävlar internationellt, om ni inte gör detta finns risk att vi missar bra resultat då vi inte kan bevaka alla internationella tävlingar. Man ska också kunna uppvisa en seriös säsongsplan och träningsredovisning ska redovisas löpande till sportchef och/eller grenledare. Vi vill också förtydliga att vi kan vi vara något mera flexibla när det gäller uttagningskraven för aktiva som är i utveckling eller har topp/talangstöd och därmed visar att de satsar långsiktigt.

Övrigt angående världscupen
När det gäller världscuper under 2017 kommer vi enbart att erbjuda ekonomiskt stöd till världscupen på Cypern. Vi kommer att erbjuda stöd i varierande grad, allt från full finansiering till egenfinansiering. Alla som är intresserade av att tävla på världscupen ska omgående kontakta sportchefen eller grenledaren och diskutera eventuell start. För att klartecken ska beviljas måste du visa att du gör en seriös satsning samt bedöms ha kapacitet att skjuta de resultat som krävs för en hygglig placering. Det är vår ambition att vara klar med uttagningen till världscupen senast i slutet på februari. 

Övrigt angående EM
Uttagning till europamästerskapen kommer att ske senast den 8 juni. Det är därför viktigt att man visar god form och ambition redan på första landslagstestet och gärna att man har något resultat från internationell tävling att uppvisa innan uttagningen sker.

Uttagning till VM
Uttagning till världsmästerskapet kommer att ske senast den 17 juli.

Internationella juniortävlingar
Vi kommer att ställa upp med juniorer i Finland på den internationella juniortävlingen i Orimattila. Uttagning till denna tävling kommer att ske i början av juni. Juniorvärldscupen går 2017 i Italien. Då detta är en mer kostsam tävling än då den går i Suhl, så kommer vi att ställa lite högre prestationskrav och bara ta med de som har bäst möjlighet att placera sig. Uttagning till denna tävling är i början av juli.

Nordisk rankingfinal
Uttagning till den nordiska rankingfinalen i skeet och olympisk trap kommer att gå helt efter rankinglistorna.

Ranking olympisk trap
Landslagstesterna (LLT) skjuts som 100 skottstävlingar. De tre högsta resultaten från de sex senaste tävlingarna ligger till grund till Sverigerankingen. Om internationell tävling sammanfaller med LLT får resultatet av de 100 första duvorna på en 125 skottstävling räknas till skyttens rankingresultat medan på en 200 skottstävling räknas som två tester till skyttens rankingresultat. En förutsättning för detta är att grenledaren blivit informerad om deltagande. 

Ranking skeet
Rankingen grundas på svenska mästerskapet och ett antal landslagstest. Dessa tävlingar ligger till grund för Sverigerankingen där resultaten som uppnås i grundomgången (125 duvor i herrklasserna och de 75 första duvorna i damklasserna) används till rankingpoängen. Resultat som uppnås på internationell tävling, vid eller omkring samma tidpunkt som rankingtävling, räknas in i listan under förutsättning att grenledaren blivit informerad om deltagande. Av resultaten som uppnåtts vid de fyra senaste av ovan nämnda tävlingar, används de tre högsta till aktuell rankingpoäng.

KONTAKT
Jonas Edman
Sportchef SvSF
08-699 63 74

Stefan Nilsson
Grenledare
0418-586 13
070-538 93 20

Skribent: Jonas Edman
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...