Hoppa till sidans innehåll

Tre guld till lerduveskyttarna på Nordiska mästerskapen i Oslo.

25 AUG 2018 20:12
Det blev tre guld och totalt sex medaljer idag till lerduveskyttarna.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2018 20:17

Victoria Larsson fortsätter att övertyga. Hon tog hem guldet i damernas Skeet efter en spännande final. Vickan gick in i finalen som nummer ett efter att ha skjutit bäst i grundomgången. Och denna placering lyckades hon hålla med sina 48 träff i finalen. Även Angelica Zetterberg tog sig till final och hon slutade på en fjärde plats.

Anton Svahn var även han bäst i grundomgången i herrarnas juniorklass i Skeet. Och även Anton lyckades att försvara denna plats och tog hem guldet med 49 träff i finalen. Johan Svahn gick in som andraman i finalen men tappade lite där och slutade femma.

Damjuniorklassen i Skeet hade bara tre startande och alla gick till final. I denna var det Mathilda Johansson som sköt bäst här och hon tog hem guldet med 40 träff i finalen. Mathilda Lishöj tog hem silvermedaljen.

I herrarnas Skeet hade Henrik Jansson näst bäst resultat i grundomgången med 121 träff. Fredrik Larsson var inte långt efter med sina 120 träff. I finalen kämpade Henrik till sig en tredjeplats medan Fredrik blev fyra.

Damjuniorklassen i Olympisk trap hade fem deltagare så även här sköt alla final. Ellinore Brengdahl hade bäst resultat i grundomgången men i finalen fick hon se sig slagen av en tjej från Norge. Men en fin silvermedalj blev det till Ellinore. Julia Brengdahl slutade femma.

I herrarnas Olympisk trap sköt Rickard Levin-Andersson en fantastisk grundomgång med 122 träff. Med detta gick han in som nummer ett i finalen. Här fick han tyvärr det inte att stämma och han fick nöja sig med en fjärdeplats. Även Martin Jansson sköt finalen och han slutade sexa.

Pia Hansen tog sig som skytt nummer två till damernas final i Olympisk trap. Även hon fick inte till det i finalen och slutade på en femte plats.

I herrjuniorklassen i Olympisk trap deltog Anton Akbarzadeh. Han kämpade på bra men hamnade utanför final på en 8:e plats.

I det svenska laget deltog även Christer Isaksson och Isac Parkner i Skeet samt Nicklas Ess i Olympisk trap. Dessa killar kämpade på bra men fick inte det att stämma riktigt och hamnade lite längre ner i listorna.

Idag har även Nordiska trap skjutit sin första dag. De skjuter färdigt imorgon och då avgörs medaljstriden. Imorgon skjuts även mix tävlingarna i Skeet och olympisk trap.

Resultat hittar ni på leirdue.net  och sök på Enebakk J.F.F  resp Oslo Sportskyttere

Stefan Nilsson

Grenledare

 

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...