Hoppa till sidans innehåll
  • 170324- träningsläger malaga Gustav Pettersson wwwTrevlig utsikt för Gustav Pettersson på banan i Málaga.Foto: Stefan Nilsson
  • 170401- träningsläger Uppsala André Akbarzadeh wwwAndré Akbarzadeh på lägret i Uppsala.Foto: Stefan Nilsson
  • 170324- träningsläger malaga Rickard Levin Andersson wwwFoto: Stefan Nilsson
  • 170324- träningsläger malaga hela gänget wwwHela gänget i Málaga: Rickard-Levin Andersson, Johan Svahn, Therese Lundqvist, Victoria Larsson, Edvin Moberg, Gustav Petersson, Anton Svahn, Robin Helgosson, Andreas Norlén och ledare Stefan Nilsson. Foto:
  • 170324- träningsläger malaga Anton Swahn wwwAnton Svahn på lägret i Málaga.Foto: Stefan Nilsson
  • 170401- träningsläger Uppsala Idrottspsykologiutbildning med Karin Moech wwwIdrottspsykologiutbildning i Uppsala med Karin Moech, Mathilda Johansson, Victoria Larsson, Therese Lundqvist, Gustav Petersson, Edvin Moberg, Johan Svahn, Robin Helgosson och Anton Svahn. Foto: Stefan Nilsson

Träningsläger i skeet och trap

07 APR 2017 14:42
Under slutet av mars och början på april har vi haft två träningsläger i skeet och olympisk trap. Dessa gick på två fina banor, Málaga i Spanien samt hos Uppsala JSK.
  • Uppdaterad: 07 APR 2017 15:07

Den 24 mars åkte jag och nio skeet- och trapungdomar till Spanien för ett varmläger. Här fick alla deltagarna en bra genomkörare inför tävlingssäsongen, med mycket skytte i perfekta förhållanden. Extra kul var att det var fler svenskar som hade hittat ner till Málaga samtidigt som vi för att få lite extra träning. Det var dels en del andra olympiska trap-skyttar men även en hel del nordisk trap-skyttar. För i Málaga hittar vi nämligen två banor med nordisk trap på.

Min och mina skyttars resa bekostades till största del av Idrottslyftspengar, men även en del sektions- och elitmedel hjälpte till på vägen.

Alla skyttarna presterade mycket bra där nere och åkte hem med stärkt självförtroende. Skeetskyttarna varvade platt-träning med tävlingsliknande serier samt finalskytte. Trapskyttarna höll sig mest till hela serier där de matchade sig mot de övriga svenska skyttarna på plats. Det ska nämnas att även en del av nordisk trap-skyttarna ägnade en hel del serier på olympiska trapen. Kanske har där tänts lite intresse hos vissa för denna olympiska gren.

Om ”smarta mål” på läger i Uppsala
När vi sedan åkt hem till Sverige igen hann vi med några dagars arbete/skola, innan det var dags att träffas igen. Denna gång i Uppsala för ett läger med idrottspsykologi samt mer skytteträning på agendan.

I Uppsala tillkom det några juniorer medan någon skytt trillade bort från skaran som var med i Málaga. Totalt var det elva skyttar på plats. Detta gäng har ingått i en satsning på idrottspsykologi som Skyttesportförbundet har gjort tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF). Vi har träffats några gånger under hösten och vintern där RF:s idrottspsykolog Karin Moech har hållit intressanta föredrag och gett oss bra övningar inom detta utmanande ämne.

Deltagarna har bland annat lärt sig ett antal övningar/verktyg för att träna upp sin förmåga på att fokusera sig. Även att sätta SMARTA mål för sitt skytte, på både träning och tävling, har Karin gått igenom. Denna helg i Uppsala var avslutningen på denna utbildningssatsning. Skyttarna fick nu träna på att sätta upp mål för sina träningsserier och Karin gav nyttig feedback på dessa mål. Det visade sig att sätta just bra, positiva mål inte var helt självklart. Jag vill tacka Uppsala JSK för er fantastiska markservice samt Karin för en intressant och lärorik utbildning. Ett stort tack också till Gyttorp för sponsring av skott till lägret i Uppsala.

Grenledare
Stefan Nilsson

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...