Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i skeet för ungdomstoppen

21 JUN 2021 06:55
Helgen den 19-20 juni anordnade vi ett litet träningsläger på Oppunda Jaktskytteklubbs banor för toppgruppen bland ungdomarna inom skeet. Det var fem skyttar som hörsammade inbjudan denna otroligt varma helg.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2021 06:55

Syftet med detta läger var att skyttarna skulle få träffas och sparra varandra när vi nu äntligen får lov att anordna lite aktiviteter. Utöver det var detta ett utmärkt tillfälle att känna på banorna i Oppunda inför kommande Sweden GP.

Vi samlades på banan under lördagsförmiddagen och ungdomarna tränade stationer tillsammans. Under eftermiddagspasset la vi in en liten speciell tävling för att få lite tävlingsnerv som alla har saknat så länge. Vi gjorde så att om en skytt bommade en eller fler duvor på en station fick denne inte gå vidare till nästa station. Bommade samma skytt igen på samma station vid nästa tillfälle var det till att traska tillbaka en station inför nästa gång det var dennes tur. Först klar med station 8 var vinnare. Det visade sig att Isac Parkner var den starkaste här och han tog hem den prestigefyllda segern. Efter denna lilla tävling sköt vi en final där Gustav Petersson tog hem segern med fina 54 träff före Mark Binnermark på andra plats.

Mathilda Johansson   Gustav Petersson   Johan Svahn    Isac Parkner     Mark Binnermark.

På söndagen startade vi direkt på morgonen med en 50 skotts tävling med efterföljande final. Här var det till slut Johan Svahn som segrade efter att han tagit Gustav i en särskjutning. Båda grabbarna hade 54 träff i finalen.

Dagen avslutades med en del stationsträning och därefter en gemensam sammanfattning av helgen. Alla kände att det är kul att träffas igen och att få komma igång med tävlandet. De var nöjda med sitt skytte i stort och kände att detta var en bra genomkörare inför tävlingarna.

Jag vill rikta ett stort tack till Oppunda JSK med Weine i spetsen. Vi fick skjuta på fina banor med bra service och god mat. Helt klart en lyckad helg.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...