Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger för skeetskyttar i Malaga

24 MAR 2019 17:33
Den 20 mars åkte Stefan Nilsson ner till Malaga tillsammans med 6 skeetjuniorer och två seniorer för några dagars träning.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 17:33

Syftet med detta läger var att finslipa tekniken och få en bra grundträning inför de kommande tävlingarna samt att öka motivationen och teamkänslan.

                                                                                           Mathilda

Vi ägnade tre och en halv dagar på Malagas fina skytteanläggning. Där vi fick fin service och mycket bra förhållanden. Vi koncentrerade oss på teknikträning där vi hade starterna på första duvan samt vändningarna till andra duvan i fokus. Hamnar man rätt i starten och får ihop rätt förhållande mellan pipa och duva direkt så har man mycket vunnit som skeetskytt. Vi la också in något tävlingsmoment varje dag för att få upp lite nervositet hos skyttarna. Dessa tävlingsmoment sköt vi i tvåmannalag för att ge det lite extra nerv. Då skjuter man inte bara för sig själv utan även för lagkompisen. En extra bonus med dessa lagtävlingarna var att det gav lite teambuildings effekt för gruppen.

Tävlingsmomentet de två första dagarna sköt vi inte som vanliga serier utan vi la in lite extra press på att lyckas. Vi sköt en speciell variant där man som lag blev straffad att inte avancera till nästa skjutstation om man missade en duva. Och missade bägge lagmedlemmarna på samma skjutstation så var man tvungen att backa till föregående skjutstation. Vinnande lag var de som först klarade av platta 8.

                                                                   Oscar och Therese

Sista dagen sköt alla skyttarna vars två vanliga skeetserier. Detta också som tvåmannalag. För att sedan skjuta en final på samma sätt som en mixfinal fungerar. Bästa lag i grundomgången blev lag Oskar Isaksson och Therese Lundqvist på fina 96 träff. Segrare efter finalen var laget med Mathilda Johansson och Johan Svahn. De fick tillsammans ihop 32 träff av 40 möjliga.

Deltagare på detta läger var:
Oskar Isaksson, Isac Parkner, Johan Svahn, Anton Svahn, Mathilda Johansson, Mark Binnermark, Therese Lundqvist och Gustav Pettersson.

I detta gäng med skyttar finns mycket vilja och talang. De har alla en plan med sitt skytte och vet hur de vill skjuta för att bli så bra som möjligt. De är ett glatt gäng som ställer upp för varandra och har kul ihop. Och det ska bli spännande att följa deras framfart på tävlingarna under året.

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...