Hoppa till sidans innehåll

SVM – Nordisk Trap i Karlstad

02 AUG 2021 08:12
Hela 76 skyttar mötte upp för att kämpa om medaljerna efter 2 års väntan med anledning av pandemin.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2021 08:12

Efter att Wille från klubben hälsat alla välkomna och gått igenom förutsättningarna för tävlingen, så tog jag ordet och gav förutsättningarna med anledning av corona, vilka restriktioner som måste respekteras och följas för att vi inom skyttet inte ska bidra till smittspridning.

Så började första dagens skytte med perfekta förhållanden, det blev höga resultat i alla klasserna efter första dagens 100 duvor, och spänningen var stor inför avgörandet på söndagen.

 

Inför final i 50+ klassen ledde Mikael Karlsson före Patrik Stark och tätt följd av övriga finalister. Efter finalens slut så stod Mikael som segrare och efter sudden om silver och brons blev Peter Karlsson silvermedaljör och bronset kneps av Jan Johansson.

 

60+ klassen leddes av Jonny Håkansson med 4 duvor före Börje Magnusson och undertecknad. När finalen var genomförd stod Jonny som segrare före Börje, sedan blev det sudden om bronset mellan Per Adolfsson och mig där Per gick segrande ut och blev bronsmedaljör.

 

70+ klassen var också tajt i toppen. Där ledde Kjell-Åke Nilsson före Karl-Ivar Holmstrand tätt följd av de andra i finalen. Efter genomförd final stod Kjell-Åke som segrare före Karl-Ivar och bronset togs av Tomas Ahl.

 

Det ärofyllda vandringspriset ”Gunnar Hagströms minne” för skyttar som fyllt 65 år eller mer, vanns av mig med 96/100 duvor på lördagens första 100 duvor.

Ett stort GRATTIS till alla medaljörer och ett särskilt grattis till Fridafors klubben, som kunde stoltsera med att ta hem guldet i samtliga 3 klasser.

Arrangörsklubben hade även valt att lotta ut priser bland deltagarna för att få deltagarna att stanna kvar och hedra medaljörerna och klubben för ett väl genomfört arrangemang. Komiskt blev det så att några som lämnat tävlingen före prisutdelningen var vinnare av pris för ca 500:- kr, men utan personlig närvaro gick priset till andra skyttar.

Ett stort TACK till Karlstadsklubben för ett väl genomfört arrangemang. Vi skyttar känner oss alltid välkomna och blir väl bemötta hos er och vi ser fram emot att träffas på er fina anläggning framöver.

Resultat

Bertil Nilsson,

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...