Hoppa till sidans innehåll

Svenskt Veteranmästerskap i Nordisk Trap 29-30 augusti

31 JUL 2017 17:00
79 förväntansfulla och erfarna skyttar mötte upp på lördagsmorgonen på Skepplandas skjutbanor. Med skyttar från 50 år till över 80 år så finns det många minnen och episoder att berätta om, när man träffas kanske bara en gång per säsong.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2017 17:11

Efter att Douglas Hjärtinge på ett fast och tydligt sätt gett förutsättningarna för tävlingen, så hissades svenska flaggan till nationalsången.

Efter lördagens 100 duvor var det tätt i toppen, och många fanns med i diskussionerna inför söndagens 50 duvor + final, om vem som skulle stå som mästare.

I 50+ - klassen var det rafflande där Ronny Gustavsson gick in i final med 2 duvors ledning före Lars Inge Larsson och Jonny Håkansson, alla sköt perfekt i finalen tills Jonny missade en duva, Ronny missade 24 duvan och då var spänningen på topp, då Lars Inge var hel, men Ronny höll i sista duvan, och blev mästare.

I 60+ - klassen var det jämnt, Per Ola Collin ledde tillsammans med Jan Widell med en duva ned till Torvald Marcusson tätt följd av Ulf Strandnert och mig själv. Efter finalens slut så blev det först särskjutning om bronset mellan PO Collin och Torvald Marcusson där PO Collin blev bronsmedaljör. Därefter följde särskjutning om guld och silver mellan Jan Widell och Ulf Strandnert, där Ulf avancerade från fjärde plats inför finalen till att bli mästare.

I 70+ - klassen var det också jämt inför finalen. Karl Johan Nordqvist ledde med 2 duvor före ett koppel på 4 skyttar. Efter final stod Karl Johan som mästare, och efter särskjutning mellan Tomas Ahl och Kjell Åke Nilsson blev Kjell Åke silvermedaljör och Tomas knep bronset.

Allt fungera bra under tävlingen. Trots att arrangören nödgades att gå över till handtryckning på två banor under söndagen, var det ändå glada miner bland dessa erfarna skyttar.

ETT STORT TACK till Douglas Hjärtinge med klubbkamrater, som med ett härligt bemötande och serviceinriktat arbete förgyllde tävlingen i sann Nordisk trap-anda.

Bertil Nilsson, Landslagsledare

Resultatlistan hittar ni här

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...