Hoppa till sidans innehåll

Svenska veteranmästerskapen i Nationell skeet

30 AUG 2021 19:37
Helgen den 28–29 augusti sköts svenska veteranmästerskapen i Nationell skeet på Storfors Jaktskytteklubbs banor. Vi var ”gubbar” i klasserna 50+, 60+ och 70+ som gjorde upp om medaljerna och äran.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2021 19:37

Detta är första gången detta riksmästerskap skjuts som en egen tävling. Tidigare har det ingått i samma tävling som SM och skjutits samtidig som SM-klasserna herr, dam och junior. Men i år testade vi att dela upp dessa så att veteranmästerskapet blev en egen tävling. Där var flera syften med att dela på dessa tävlingar. Bland annat var det för att få plats med fler skyttar på SM-tävlingen då det blev färre klasser där, men också för att möjliggöra för skyttar som är över 50 år att kunna ställa upp i både SM och i SVM.

Vi var 47 skyttar som ställde upp och kämpade för att träffa så många duvor som möjligt och alla hade humöret på topp. Åldersspannet på deltagarna sträckte sig från 50 till en bra bit över 80 år. Detta visa att lerduveskytte är en idrott som det går att vara aktiv i under hela livet.

I klassen 70+ var det Åke Svensson från Gullspång som tog hem äran och guldmedaljen. Detta gjorde han före Sven-Arne Persson från Abild som fick silvermedaljen och Arne Aldén från Vetlanda på bronsplatsen.

60+ var den största klassen och där tog Leif Fogelberg från Fagersta hem guldet med en duvas marginal till silvermedaljören Per Svensson från Ljungby. Bronset tog hemmaskytten Jan Sandberg hand om.

Fredrik Larsson från Forshaga stod för helgens bästa resultat då han tog hem guldmedaljen i 50+. Fredrik tangerade det svenska rekordet på 195 träffade duvor av 200 möjliga. Efter honom var det en jämn strid med tre skyttar på samma poäng vilket krävde en särskjutning om medaljerna. Starkast i den striden var Leif Zeilon från Gamleby som knep silvermedaljen. Bronset lyckades undertecknad skjuta till sig.

Efter prisutdelningen framfördes önskan att fortsätta med att ha ett separat veteranmästerskap kommande år. Jag ska försöka få till detta nästa år. Jag vill påminna er som är sugna på att arrangera tävlingar 2022 att höra av sig till mig.

Jag vill rikta ett stort tack till Storfors Jaktskytteklubb för en trevlig helg och ett bra arrangemang.

Resultat

Stefan Nilsson
Grenledare skeet och trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...