Hoppa till sidans innehåll

Svenska framgångar på den internationella juniortävlingen i Orimattila

16 JUL 2018 10:01
Det blev en fin svensk tävling i Finländska Orimattila vi den internationella Junior shotgun cup. Tre pallplatser och flera personliga rekord blev slagna.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2018 10:05

Vi var fem skeetskyttar och en trapskytt som åkte till tävlingen i Finland. Det var skeet-tjejerna Mathilda Johansson och Mathilda Lishöj samt skeet-killarna Anton och Johan Svahn och Isac Parkner, samt trappkillen Anton Akbarzadeh.

Tävlingen sköts över tre dagar med 50 + 50 + 25 skott samt finaler sista dagen. Efter första dagen låg Mathilda Johansson på andra plats bland skeettjejerna med fina 45 träff. Anton Svahn och Isac var inte sämre då de delade andraplatsen med 48 träffade duvor. Dessutom så låg skeetkillarna på andraplats i lagtävlingen. Johan som tredje skytt hade 43 träff. Anton A och Mathilda L hade det lite tyngre denna dag. Anton fick ihop 37 träff och Mathilda 31.

Dag två fortsatte de blågula att skjuta bra. Mathilda J sköt 41 och behöll sin andraplats.  Mathilda L fick igång sitt skytte och fick ihop 40 träff. Anton S höll ihop det bra och slutade på 47 träff och behöll med detta tätkänningen. Medan Isac tappa något lite med 45 träff. Men han låg fortfarande med finalkänning inför den avslutande dagen. Johan kämpade på bra men det ville sig inte riktigt då han åter igen fick ihop 43 träff denna dag. I lagtävlingen tappade skeetkillarna en placering och låg trea inför avslutningen. Anton A hade det fortsatt lite tungt men han ökade en duva och sköt 48 träffar.

Dag tre fortsatte som de andra två dagarna med bra skytte. Båda Mathildorna sköt 22 träff. Med detta låg Mathilda J på andra plats med sitt nya personbästa på 108 träff. Mathilda L fick ihop 93 och låg sexa. Anton S sköt riktigt fint men tappade två duvor på fyrans dubbléer och slutade på 22 träff. Med detta låg han femma inför finalen på sitt nya personbästa 117 träff.  Isac sköt 23 träff i sin serie och slutade på delad sjätteplats på sitt nya personbästa 116 träffade duvor. I efterföljande shootoff om den sista finalplatsen fick Isac se sig besegrad och han slutade sjua i sin internationella debut. Johan avslutade med en 20 serie och fick ihop 106 träff och en 19:e plats.
Anton A fick ihop 17 i sin avslutande serie och slutade på 92 träff och en 22:a plats.


Skeetkillarna behöll sin tredjeplats i lag och kammade med det hem en bronspeng.

                                                                                                                          Anton

I killarnas final lyckades Anton att försvara sin femteplats och slutade på denna placering. Han fick ihop 24 träff av 30 möjliga. Segrade gjorde Eetu Kallionen från Finland.
Mathilda L hade nu fått igång sitt skytte på allvar och sköt upp sig från sjätte till andraplats med 44 träff av 60. Mathilda J tappade en plats i finalen och slutade på en tredjeplats efter att ha skjutit ner 35 av 50 duvor. Segrade gjorde Anna Sindelarova från Tjeckien.

Sammanfattningsvis en riktigt lyckad svensk tävling tycker jag. Tre skyttar som överträffar sig själv och sätter nya personliga rekord är jättebra. Mathilda L fick en trög start den första dagen men skjuter upp sig efter hand och slutar på en silverplats. Det är starkt gjort av henne att kämpa på och inte ge upp när det går trögt. De andra två killarna visar emellanåt riktigt fint skytte men får inte till det fullt ut på denna tävling. Men det är bara att träna på så kommer det att lossna på kommande tävlingar.

Länk till resultaten: http://www.osu.fi/english/competitions/2018/ijsc2018/documents/

Jag vill tacka juniorerna för en trevlig vecka i Finland!

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...