Hoppa till sidans innehåll

Svenska framgångar i Nordiska mästerskapen

30 AUG 2016 15:05
De svenska skyttarna tog många medaljer när Nordiska Mästerskapen avslutades på söndagen. Bäst gick det för Nordisk trap med totalt 5 medaljer följt av skeet med 2 medaljer och Olympisk trap med 1.
  • Uppdaterad: 01 SEP 2016 10:14

Nordisk trap

Efter lördagens blåsiga väder så bjöd söndagen på vindstilla och mulet väder. Pernilla Stensson var i delad ledning men sköt klart under sin förmåga, men lyckades ändå få med en bronsmedalj hem. Kanske stördes hon av att hennes ammunition blev underkänd i ammunitionskontrollen och blev tvungen att låna ihop till de sista serierna.  Tillsammans med Mathilda Lishöj och Mia Gustafsson blev damerna guldmedaljörer i lag.

    Blöta svenska damer på pallen     Matilda          Pernilla           Mia

 

Junioren Markus Bryntesson sköt jämnt och stabilt hela tävlingen och behöll sin placering från lördagen och blev silvermedaljör. Emil Bagger-Jörgensen blev 4:a efter en vilt spurtande norrman som med 25 i finalen slog Emil med en duva.

                               Markus  Bryntesson       Filip Rasmussen            Erik Gurholt

 

Bland seniorerna var det som alltid jämnt. Totalt 6 skyttar på 94 och 93 träff med Kent Stensson och Patrik Wahlberg i topp. Patrik var i ledning med 1 duva inför finalen och höll undan och fick hänga guldmedaljen om halsen. Kent var delad 4:a men med en klockren 25:a i finalen blev han silvermedaljör. Starkt!

                        Kent Stensson               Patrik Wahlberg                Per Andersen

Skeet

När dagen började så hade Gustav Larsson en stark semifinalvittring i seniorklassen med sina fina 68 träff i blåsten på lördagen. Han fortsatte sitt fina skytte med en 23:a direkt på morgonen. Men i den avslutande serien blev han lite försiktig och avslutade med 21 träff. Detta visade sig att räcka till semifinalen och där gick han in som fjärde man på 112 träff.
I semin började han också lite försiktigt men på de två avslutande plattorna så kom han igång med riktigt fint skytte och säkrade en plats i bronsfinalen med 12 träff. I denna fortsatte han sitt fina skytte och tog hem bronset med 14. Grattis Gustav!

                      Jonas Filtvedt                Lari Pesonen               Gustav Pettersson

Det två övriga seniorerna var Fredrik Larsson och Per-Ola Persson. Fredrik hade en tung helg med en feber som inte ville släppa men han kämpade på bra och lyckades samla sina sista krafter och avslutade med en 25:a. Med detta hamnade han på 107 träff tre duvor från semifinal.
Per-Ola gjorde landslagsdebut och gjorde en bra insats. Han hade det svårt i blåsten på lördagen men på under söndagens skytte så kände vi igen honom igen. Han slutade på 105 träff.

 

I juniorklassen deltog Robin Helgosson samt kusinerna Anton och Johan Svahn. De här grabbarna hade en tung helg och nådde inte upp till sin vanliga nivå. Men det var dels blåsten som ställde till det lite för dem men även säkert stundens allvar när de mötte de bästa juniorerna från norden. Anton hade också oturen att skada avtryckarfingret i sin tredje serie. Han skar sig på ejektorn och fick plåstras om innan han fullföljde serien med ett ömmande finger.
Men detta var en bra erfarenhet för grabbarna som säkert kommer igen starkare efter detta.

                                                                Glada SkeetJuniorer 

 

Olympisk trap

Olympisk trap arrangerades på Skepplandas fina bana. Vi ställde upp med de två juniorer vi har, bröderna Andreé och Anton Akbarzadeh. Andreé var på delad 4:e plats efter grundomgången med 99 träff och kvalificerade sig därmed för semifinal. Denna blev oerhört spännande 3 man på 11 träff och delad 4:e plats. I den följande särskjutningen bommade tyvärr Andreé första duvan och blev därmed 6:a.

Anton sköt sin bästa tävling för året och slutade 7:a.

Efter lördagen låg Rickard Levin-Andersson i topp med 69 träff. Fredrik Palm och Andreas Norlén var på delad 5:e plats 4 duvor efter. Efter söndagens två avslutande serier var det jämnt. Ole Kristensen DEN ledde med 2 duvor före Rickard på en delad 2:a plats och Fredrik delade 4:e platsen ytterligare en duva efter. Andreas slutade 7:a.

I den följande semifinalen tog Fredrik kommandot och kvalificerade sig till guldfinal med 13 träff och Rickard var klar för bronsfinal med 10 träff. I bronsfinalen ställdes han mot Finlands OS-skytt Vesa Törnroos. Båda träffade 12 duvor men Rickard fick ge sig i den följande särskjutningen med 4-3.

Fredrik vann guldmedaljmatchen med 11 träff före Jukka Laakso, FIN 10 träff.

Alla resultat hittar ni här http://www.jnm2016.se/Results/

Fler bilder finns att se på SvSF:s fotoalbum på Flickr.

Vi vill rikta ett stort tack till Trollhättans JSK, Skepplanda Sportskyttar och NM:s tävlingsorganisation med Stig Andersson i spetsen för en bra genomförd tävling.

Owe Hammar                         Stefan Nilsson              Amir Akbarzadeh

Ledare Nordisk trap                  Ledare skeet                 Ledare Olympisk trap

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...