Hoppa till sidans innehåll

Stefan, Mathilda och Johan Svenska Mästare 2020

24 AUG 2020 15:43
SM i skeet detta tråkiga Corona år blev en annorlunda tävling då vi inte kunde vara för många personer på en och samma bana. Därför delade vi upp startfältet och sköt tävlingen på både Karlstads och Forshagas skjutbanor.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2020 15:43

Som värd till tävlingen var Torsby Jsk som administrerade tävlingsupplägget.

Startfältet delades upp i en grupp med de högst klassificerade herrarna och en grupp med damer, juniorer och de lägre klassificerade herrarna. Den förstnämnda gruppen startade på lördagen med två serier i Forshaga medan den andra gruppen sköt tre serier i Karlstad. På söndagen bytte vi bana så herrgruppen sköt tre serier samt final i Karlstad. Dam/junior gruppen sköt två serier samt finaler i Forshaga.

Juniorpallen

Juniorfinalen var först ut under söndagen. Detta blev en spännande historia där Johan Svahn stod som svensk mästare när krutröken la sig. Johan fick ihop 53 träff under finalen. På andra plats hittade vi Isac Parkner med 44 träff. Isac hade det högsta resultatet i grundomgången med fina 115 träff. Bronset gick till Mark Binnermark som fick ihop 38 träffar.

Dampallen

I dam-klassen var det Victoria Larsson som hade det högsta resultatet på 112 träff i grundomgången. Finalen blev väldigt spännande då det endast skilde en duva mellan de tre medaljörerna efter 50 skott. Och det blev Victoria som drog det korta strået vid det tillfället och fick lämna finalen som bronsmedaljör med 37 träff. Efter ytterligare 10 skott stod Mathilda Johansson som svensk mästarinna då hon lyckades avsluta med 10 fina träffar och hon slutade på 48 träff. Silvret gick till Maria Olofsson på 45 träff.

Seniorpall

I herrseniorklassen så var det Stefan Nilsson och Marcus Svensson som lyckades bäst i grundomgången. De hade båda 120 träff. Och finalen blev precis lika jämn. Efter de 60 skotten hade de båda 55 träff och fick särskiljas genom en särskjutning. Och här var det Stefan som gick segrande och tog hem mästerskapstiteln. Marcus fick nöja sig med silvermedaljen. Bronset gick till Edvin Moberg som fick ihop 44 träff i finalen.

Lagpallen

Även lag-tävlingen blev mycket jämn. Trelleborg med Stefan Nilsson, Christian Hansson och Oskar Isaksson tog hem guldmedaljen med 339 träff. Samma antal som silvermedaljörerna från Torsby. I detta lag sköt Mats Björn, Johan Svahn och Anton Svahn. Bronset gick till Oppunda med Edvin Moberg, Fredrik Melin och Roger Larsson i laget.

Jag vill tacka Värmlandsklubbarna för denna väl arrangerade tävling och de fina banorna. Det är riktigt roligt att se tre klubbar samarbeta på detta sätt och de är ett föredöme för andra klubbar runt om i landet.

Stefan Nilsson

Grenledare

Resultat ind

Resultat lag

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...