Hoppa till sidans innehåll

SM Olympisk skeet

29 JUL 2019 19:13
Helgen den 27-28 juli stod Gislaveds JVF som värd för SM i olympisk skeet. Det var totalt 87 skyttar som kämpade om medaljerna i klasserna herrsenior, herrjunior, dam samt klubblag.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2019 19:13

Resultaten blev förhållandevis låga då blåsten och knepiga ljusförhållanden försvårade för skyttarna.

I juniorklassen var det Anton Svahn som hade det högsta resultatet efter grundomgången på 116 träff. Strax bakom honom hittade vi Mark Binnermark och Kasper Svensson på 114 träff. Till finalen tog sig även Johan Svahn, Isac Parkner och Theo Svärd. Väl i finalen var det den regerande juniormästaren från förra året, Mark Binnermark som var starkast. Han tog hem SM-titeln för andra året på rad med 50 träff i finalen. Silverplatsen tog Anton Svahn hand om med 49 träff. Och bronset gick till Theo Svärd på 41 träff.

                                                                     Juniorpall

Bland damerna var det Victoria Larsson som hade högst grundresultat med 117 träff. Detta var förövrigt helgens högsta resultat. Näst bäst var Nathalie Larsson på 112 träff.  Och trea in i finalen var damjunioren Mathilda Johansson med 100 träff. Med till final kom också Mathilda Lishöj, Ylva Jansson och Sanna Svensson Larsson. I den spännande finalen var det till sist Nathalie Larsson som var starkast och hon tog hem sitt 10:e SM-guld med 48 träff. Mathilda Johansson var den som utmanade Nathalie längst men hon fick till sist nöja sig med en silvermedalj och 47 träff i finalen. Detta är för övrigt ett nytt svenskt damjuniorresultat. Bronset tog Mathilda Lishöj hand om med 36 träff.

                                                                    Dampall

I herrseniorklassen var det tätt i toppen. Rikard Lagergren, Edvin Moberg och Urban Söderholm hade alla 116 träff i grundomgången. Till finalen tog sig även Stefan Nilsson, Fredrik Melin och Leif Fogelberg. Och i finalen var det vår världsstjärna Stefan Nilsson som tog hem sitt tredje SM-guld med 54 träff.  Han utmanades hårt av Rikard Lagergren som knep silvret med 52 träff. Bronset tog Edvin Moberg hand om med 42 träff.

                                                                     Seniorpall

Klubblags-tävlingen blev också en spännande historia där Oppunda till sist stod som svenska mästare med 345 träff. I laget var Edvin Moberg, Fredrik Melin och Gustav Pettersson. Silvermedaljen tog Dannemora hand om med 341 träff. Detta lag bestod av Victoria Larsson, Nathalie Larsson och Henrik Larsson. Torsby tog hand om bronsmedaljen. Även de hade 341 träff men en sämre sista serie gjorde att de fick nöja sig med bronset.

Jag vill till sist rikta ett stort tack till Gislaveds JVF och deras duktiga klubbmedlemmar som gjorde så att vi fick en trevlig helg i de småländska skogarna. En bra genomförd tävling även om det strulade lite med en del kross på den ena banan. Men alla vet att sådant strul kan hända.

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultat individuellt

Resultat lagSM

Aktuell ranking

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...