Hoppa till sidans innehåll

SM / LLT 4 Nordisk Trap i Uddevalla 30/6 – 1/7

02 JUL 2018 16:44
Med strålande sol och perfekta förhållande på Nimrods fina anläggning mötte 96 skyttar upp för att kora Svenska mästare och ta fram den slutliga rankingen för uttagning till landslaget.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2018 16:46

Efter att Arne Isaksson hälsat alla välkomna och undertecknad gett förutsättningarna för uttagning till landskampen/Skandinaviska mästerskapet och Nordiska mästerskapet sjöng två ungdomar nationalsången under det att svenska flaggan hissades till topp.

Så startade kampen på 4 identiska banor som gjorde att det gavs extremt rättvisa förutsättningar för alla och det visades också i resultaten, hela 75 skyttar sköt årets kvalresultat 88/100 duvor på lördagen. Seniorklassen leddes av Henrik Johansson med 99/100 tätt följd av skyttar med 98 och 97 träff. Damklassen leddes av Pernilla Stensson med 93 träff och bland juniorerna ledde av Erik Friberg med 91 träff.

Så skulle allt avgöras. På ett föredömligt sätt hade det tagits fram aktuell ranking efter 100 duvor, vilket gav skakiga knän hos en del, när de kunde se hur de låg till inför avslutande 50 duvor. Så hände det som kan hända, en kastare ville inte längre vara med, och efter omgång 5 fick man gå över till 3 banor för den avslutande omgång 6.  Det blev lite groll från en del, men efter en samling inför sista omgången med klargörande vad som måste göras för att kunna genomföra hela tävlingen, så vara alla med på situationen. Undertecknad vill ge en uppskattning till er alla för den sportsliga inställningen.

När 150 duvor var skjutna så behövdes särskjutning i både dam- och seniorklassen för att få fram finalisterna.

                                                     Juniorpallen

Segrade i juniorklassen gjorde Felicia Roos efter att skjutit personbästa före Erik Friberg och Albin Stensson. Det är glädjande med dessa juniorer som visar fina resultat och har lång tid framför sig att bli topp.

                                                   Dampallen

Damklassen vanns klart av Pernilla Stensson före Annika Friberg och Mia Gustavsson, även Pernilla sköt personbästa vilket bådar gott inför landskampen.

                                                     Seniorpallen

Seniorklassen var ett getingbo. Henrik Johannson och Robert Elmgren var lika med 147 träff med Mikael Karlsson 1 duva och övriga finalister 3 duvor efter. Henrik sköt 24 i finalen och blev Svensk mästare för andra året i rad. GRATTIS Henrik! Tvåa blev Robert Elmgren efter särskjutning mot Mikael Karlsson och fyra och femma blev Niklas Blad och Alexander Hansson efter spännande finalskjutning.

            Svenske mästaren Henrik Johansson

Efter prisutdelning och hyllningar till medaljörerna så togs laget till landskampen ut efter den slutliga rankinglistan.  Grattis till er alla för kommande uppgift och som 25:e skytt blev Annika Friberg uttagen att skjuta om Skandinaviska mästerskapet.

Till Nordiska mästerskapet togs de 3 främsta i junior- och damklassen ut medan det i seniorklassen fick tillgripas särskjutning mellan Kent Stensson och Patrik Vahlberg för att få fram de tre främsta. Patrik gick segrande ur denna särskjutning.

Ett stort och varmt TACK till Nimrodklubben som på föredömligt sätt genomförde tävlingen trots lite strul med kastaren och skyttarna uttryckte sin uppskattning av anläggning med sina 4 rättvisa banor och gästvänliga bemötande från alla er i klubben.

Resultatlista

Rankinglistor

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...