Hoppa till sidans innehåll

SM/LLT 4 Nordisk Trap i Forshaga

05 JUL 2017 21:41
111 skyttar mötte upp för att kämpa om de åtråvärda medaljerna i SM för seniorer, damer och juniorer. Som vanligt var Forshagaklubben gästvänliga och hade allt i väl ordning inför tävlingsstarten på lördagsmorgonen.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2017 16:28

Ove Lundström hälsade alla välkomna och överlämnade sedan ordet till representanten för Forshaga kommun.  Hon talade bl.a. om hur viktigt det är med ett levande föreningsliv och utvecklande för mindre orter på landsbygden. Hon berömde och var imponerad av den fina anläggning klubben har. Därefter gick Ove igenom allt vad som gällde för tävlingen och jag informerade om LLT 4 och uttagningen av landslaget.

Efter lördagens skjutning så låg Mia Gustavsson i topp bland damerna, Marcus Bryntesson i juniorklassen och Andreas Bengtsson i seniorklassen. Men allt skulle ju avgöras på söndagens sista 50 duvor. När allt var skjutit klart så var det samma ledare i dam som juniorklassen från lördagens skjutning, men i seniorklassen ledde Henrik Johansson före Kent Stensson och Robert Elmgren.

Efter finalen i Juniorklassen stod Marcus Bryntesson som klar segrare före Edvin Isaksson och Jonny Trygg. Stjärnskottet Julia Brengdahl knep 4:e platsen.

I damklassen segrade Mia Gustavsson före Sabina Larsson som avancerade i finalen, 3:a blev Pernilla Stensson. Seniorklassen blev en rafflande final, få duvor bommades totalt, men Henrik Johansson sköt fullt och segrade före Kent Stensson och Robert Elmgren. Övriga resultat se resultatlistan.

   

   

När prisutdelningen för SM var avklarat var det dags att ta ut landslaget för 2017. Det blev en del förändringar efter 4:e testet. Landslaget består av:

Damer: Mia Gustavsson, Helene Larsson och Pernilla Stensson.

Juniorer: Jonny Trygg, Edvin Isaksson och Albin Larsson.

50+: Ove Lundström, Jörgen Nilsson och Mikael Karlsson.

60+: Torvald Markusson, Lennart Andersson och Jan Widell

Seniorer: Kent Stensson, Robert Elmgren, Henrik Johansson, Patrik Magnil, Jörgen Eliasson, Johan Roos, Magnus Henningson, Niclas Boo, Patrik Wahlberg, Tommie Olsson, Magnus Svensson och Alexander Hansson.

Som 25:e deltagare i landslaget utsågs Julia Brengdahl för hennes snabba utveckling under sitt första år och unga ålder.

Ett stort TACK till Forshaga Jsk för det fina arrangemanget och gästfrihet åt oss alla, samt ett TACK till Roupéz Profil AB som skänkt SM-kepsarna till segrarna.

Bertil Nilsson

Landslagsledare

Resultatlista

Tips!
Du kan se bilder från finalskyttet på SvSF:s Flickr-sida. Fotograf: Oskar Liljekvist.

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...