Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

SM i olympisk skeet på SM-veckan 2017

24 FEB 2017 15:16
Svenska mästerskapet i olympisk skeet kommer att vara del av SM-veckan sommaren 2017. Mästerskapet kommer att ta plats på arrangerande föreningen Bredareds Sportskytteklubbs banor, drygt 1–2 mil ifrån Borås.
  • Skapad: 24 FEB 2017 15:16

SM-veckan sommar 2017 avgörs i Borås med omnejd vecka 26–27. Många svenska mästerskap i vitt skilda sporter kommer då att avgöras där. En av sporterna är olympisk skeet vars tävlingsdagar är planerade till lördag-söndag den 1–2 juli. Det kommer att pangas lerduvor för fullt och vi kan utlova spännande tävlingar och idrott i yttersta världsklass. Sverige har bland andra några av världens bästa skeetskyttar i fjolårets OS-silvermedaljör Marcus Svensson och OS-finalist Stefan Nilsson, och de brukar alltid vilja vara med och slåss om herrseniorernas SM-guld.

Arrangörsförening för SM i skeet är Bredareds Sportskytteklubb och det är på deras banor som mästerskapet avgörs. Tävlingen pågår i två dagar och aktuella klasser är senior, dam, lag samt junior. (Den sistnämnda hålls dock utanför själva SM-veckan-ramen, då SM-veckan bara omfattar senioridrott.)  Damernas final är att vänta på lördagen och herrarnas och herrjuniorernas tävlingar avgörs på söndagen.

Läs mer i inbjudan som hittas i SvSF:s tävlingskalender.

Praktiskt
Det kommer att vara mycket folk som reser till och ska övernatta i Borås dessa dagar och mycket inne i själva Borås är fullbokat redan nu, varför det är god idé att omgående se över sitt boendealternativ. Länkar för boendealternativ finns att hitta via denna länk. Det finns också möjlighet att ställa upp husvagn på banan, och om det står mer i inbjudan.

Om SM-veckan
SM-veckan är ett samarrangemang av Riksidrottsförbundet, värdstaden och deltagande specialidrottsförbund. SVT  är sändande bolag och gör såväl livesändningar som många reportage från SM-veckan. SM-veckorna drar också mycket publik vilket har gjort evenemanget till en riktig folkfest. Vi hoppas att så många som möjligt, såväl deltagare som publik, väljer att åka till Borås och framför allt Bredared dessa dagar!

Välkomna att delta också du i SM-veckan, och i SM i olympisk skeet!

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...