Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

SM-veckan och SM i olympisk skeet snart här

13 JUN 2017 09:28
Om bara 2,5 vecka är det dags för den stora SM-veckan i Borås, och därmed också SM i olympisk skeet! Världsklasskyttar kommer att hittas i startlistan och du skeetskytt som önskar vara med ombeds anmäla sig så snart som möjligt.
  • Skapad: 13 JUN 2017 09:28

SM-veckan sommar 2017 avgörs i Borås med omnejd den 30 juni-7 juli. SM-veckan är i år rekordstor - hela 50 sporter deltar och 314 SM-guld står på spel!

Skyttesporten finns med på SM-veckan, representerat av olympisk skeet vars svenska mästerskap hålls under SM-veckan. Skeet-SM hålls lördag-söndag den 1–2 juli. Både damer och herrar börjar tävla på lördagen. Därefter hålls damfinal klockan 15.45 lördag och herrfinal 13.45 på söndag. 14.45 söndag hålls också juniorfinalen (som dock inte omfattas av SM-veckan-begreppet, eftersom det bara gäller seniortävlingar). Efter söndagens avslutade grundomgångar står det också klart vem som blir svenska lagmästare. Finalerna följs av prisutdelningar.

Arrangörsförening för SM i skeet är Bredareds Sportskytteklubb och det är på deras banor som mästerskapet avgörs. Det kommer att skjutas lerduvor för fullt under denna helg hos Bredared och vi är säkra på att det blir spännande tävlingar och skytte i yttersta världsklass.

Sverige har bland andra några av världens bästa skeetskyttar i fjolårets OS-silvermedaljör Marcus Svensson och OS-finalist Stefan Nilsson, som också vunnit var sitt SM de senaste två åren. Men många är utmanarna som skjuter om guldet. Även på damsidan är det flera som är med och fajtas om medaljerna, bland annat 2012 års OS-sjua Therese Lundqvist och OS-fyran 2008, Nathalie Larsson.

Anmäl dig redan i dag!
Sista anmälningsdag är egentligen den 26 juni, men anmäl dig redan gärna i dag om du tänker delta! Varför? För att SM-veckan är ett arrangemang som väcker stor medialt intresse bland både riksmedia och lokala medier. De senare söker ofta SM-veckandeltagare från sitt område. Vet vi vilka som ska delta kan vi kommunicera det till medier och det i sin tur kan leda till att just skyttesporten och vårt SM får mer uppmärksamhet. Så anmäl dig snarast möjligt för skyttesportens bästa!
Arrangören har ett max på 120 deltagare och det är de 120 första inbetalda deltagarna som garanteras plats.

Hur du anmäler dig står att läsa i inbjudan som hittas i SvSF:s tävlingskalender.

Tipsa oss!
På tal om media så söker SVT och andra medier ofta specifika berättelser att berätta i samband med SM-veckan. Är du en eller känner du en utövare med en intressant story värd att berätta, tipsa gärna SvSF:s kommunikatör Josefin Warg omgående om detta så att hon kan tipsa vidare till lämpligt media! Maila This is a mailto link eller ring på 08-699 63 73.

Boende
På grund av alla evenemang under SM-veckan kan det vara svårt att hitta boende i Borås aktuell helg. Du kan söka boende via länkar på denna sida.

Visst utrymme för föranmälda husvagnar finns på banan, samt några sängplatser i banans torp. Läs mer om det i inbjudan som hittas i SvSF:s tävlingskalender.

Vi har också information om att Viskadalens folkhögskola & kursgård, 2 mil söder om Borås, har några lediga rum och erbjuder bed & breakfast aktuella dagar. De har både enkelrum och dubbelrum (dusch, toalett och TV på rummet) och serverar rejäl frukost varje morgon till de som beställt det. För bokning ring 0320-183 02 eller maila This is a mailto link.

Följ SM-veckan
Utöver skyttesporten tävlas det som sagt i många andra sporter runtom i hela stan. Häng med i allt som händer genom SM-veckans olika kanaler:
Hemsida: www.smveckan.se
Facebook: www.facebook.com/SMveckan
Instagram: SM-veckan
Twitter: SM-veckan

SM-veckan finns också som app. Du hittar den i Appstore eller Google Play.

Officiell hashtag är #smveckan. Använd gärna den samt #skyttesport om du till exempel Instagrammar en bild från din träning inför SM!

Förutom ovan nämnda SM-veckan rekommenderas också Svenska Skyttesportförbundet på Facebook, Flickr och Instagram.

Fakta om SM-veckan

SM-veckan är ett samarrangemang av Riksidrottsförbundet, värdstaden och deltagande specialidrottsförbund. SVT  är sändande bolag och gör såväl livesändningar som många reportage från SM-veckan. SM-veckorna drar också mycket publik vilket har gjort evenemanget till en riktig folkfest.

Välkommen!
Vi hoppas att så många som möjligt väljer att åka till Borås och framför allt Bredared dessa dagar, såväl deltagare som publik! Ses på SM-veckan!

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...