Hoppa till sidans innehåll

Skandinaviskt Mästerskap/Landskamp i Nordisk trap

13 SEP 2021 10:34
I strålande septemberväder kunde invigningen göras med tal, nationalsånger och flagghissningar på Nimrods fina anläggning.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2021 10:34

Efter två års väntan, efter inställd tävling 2020, och uppskjutna datum i år så gick det att genomföra med speciella restriktioner. Stora förväntningar fanns i luften. Hur hade skyttarna ”konserverat” sin form efter dessa två pandemiår, men det skulle visa sig inte påverkat resultaten negativt. Kanske var det istället positivt att ÄNTLIGEN få mäta sina krafter mot andra nationer igen.

 

Tävlingen började med 100 duvor på fredagen och efter dagens skjutningar så var det mycket jämt i samtliga klasser inför lördagens avslutande 50 duvor + finaler.

 

I juniorklassen så hade Norge fått fram mycket duktiga skyttar sedan sist vi kampade. Efter finalen så gick både guld som silver till Norge, men om bronset kämpade Bastian Hagen och Albin Stensson. Efter särskjutning så knep Bastian bronset före Albin. Erik Friberg blev 6:a.

  

Damklassen leddes båda dagarna inför avslutande final av Pernilla Stensson. Efter finalen så stod hon som säker segrare före två norskor. Vår meste landslagskytt Mia Gustavsson (22 år i rak följd) blev 4:a och Helene Larsson knep 5:e platsen.

 

I 50+ klassen var Jörgen Nilsson i särskjutning om silver och brons, men fick ge sig för Danmarks ledare Kuno Danielsson blev silvermedaljör och Ole Jonny Oterholt bronsmedaljör medan Jörgen blev 4:a. Lars Gustavsson blev 6:a och Glenn Larsson 9:a i denna klassen.

 

I 60+ klassen var det nästan storslam för oss svenskar. Jonny Meier från Norge knep guldet före Stefan Hansson, silver och bronset gick till Ronny Gustavsson. Tomas Bengtsson blev 7:a.

 

Så till ”racerklassen” Herr. 4 skyttar, Daniel Homqvist – Kent Stensson – Henrik Johansson och Andreas Stausland från Norge skulle i särskjutning göra upp om sista finalplatsen. Det blev en lång sudden med nästan 50 duvor innan våran Daniel H. stod som segrare och kunde förbereda sig för finalen.

Som etta gick Robert Elmgren ut före Frode Rundhaug och Patrik Vahlberg som aspiranter på medaljerna tätt jagande av Arild Grytten och Daniel H.

Men då både Robert som Frode fortsatte att skjuta 25:or i finalen, stod Robert återigen som Skandinavisk mästare före Frode. Tredjeplatsen fick avgöras med särskjutning mellan Patrik och Arild, där Patrik inte gav sig utan knep bronsmedaljen. Daniel blev 5:a.

Det svenska herrlaget med Robert, Kent och Henrik vann lagguldet.

Juniorlaget tog silver, Damlaget tog silver, 50+ laget silver och 60+ också silver.

Så till Landskampen, Norge är fortfarande lite bättre än oss. De har ett jämnare lag överlag, men vi är inte så långt efter så nästa år ska vi utmana dom igen och göra vad vi förmår på deras hemmaplan i Songdalen i början av september, om inte pandemin fortsatt strular.  Norge fick ihop 3391 duvor, vi fick ihop 3318 och Danmark fick ihop 3104 duvor.

 

Efter prisutdelning och nationalsång för att hylla Norges landskampsseger, avslutades 2021 års tävlingar med flagghalning.

Samtliga nationer var väldigt nöjda med Nimrods fina anläggning med 3 likvärdiga banor att kämpa på, välskött med fina gräsmattor och väl ordnat med tält och förplägnad till varje nation. Ett STORT TACK till alla i Nimrodklubben som ställde upp under alla dagarna. Ett tack skall även riktas till de domare som tjänade Nordisk trap under tävlingen, detsamma även till en väl fungerande jury.

 

Ett tack även till våra sponsorer, Svenljunga Mink AB och Torsbo Handels AB.

Vår förbundssponsor Super Star fanns på plats två dagar, och visade sina produkter vilka även gick att köpa på plats.

Nu är det bara några tävlingar kvar på denna annorlunda säsong, och så här på sluttampen vill jag som grenledare tacka er alla för detta året. Ett annorlunda men ändå lyckat år för oss i Nordisk trapfamiljen. Vi har kunna genomföra det mesta enligt tävlingsprogrammet och nu tar vi nya tag inför nästa år då vi förhoppningsvis även kan deltaga i Nordiskt mästerskap i Finland, utöver allt annat som vi har att kämpa för.

Resultat se tävlingskalendern eller lerduvor.net

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...