Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning från VM i Field Target

02 SEP 2016 10:40
För två veckor sedan sköts VM i Field Target i Portugal. Här ger grenledaren en rapport om hur det gick och hur ett VM kan vara.
  • Skapad: 02 SEP 2016 10:40

Flygresan ner till Lissabon i Portugal gick hur bra som helst, med mellanlandning i Frankfurt. På tisdagen var det dags att åka till själva tävlingsområdet och registrera oss samt besöka inskjutningsbanan och se så att vår utrustning funkade som den skulle. Detta tog hela dagen. Kvällen avslutades med en välkomstmiddag och genomgång av själva programmet.

På onsdagen var det åter till inskjutningsområdet och få sin utrustning kontrollerad och godkänd inför tävlingen.

På torsdagmorgonen var det så dags. PCP-skyttarna började sin tävling klockan 09.00. Tävlingsbanan bestod av tre banor (gul, vit & svart) med 25 stationer med två mål per station. Totalt 50 mål på varje bana alltså och tre skyttar, vilket innebär att 225 skyttar var ute samtidigt. Snacka om ett organiserat kaos. Vi höll på fram till 15.00, alltså sex timmar i en värme vi inte är vana vid.

Klockan 16.30 var det dags för fjäderskyttarna. Fyra timmar senare bröts tävlingen pga. säkerhetsskäl, då det blivit för mörkt. Skyttarna som inte var klara skulle få starta om tidig fredagsmorgon. Me,n när skyttarna skulle åka hem på torsdagskvällen hade bussarna slutat att gå. Katastrof. Detta med att bussarna inte gick på kvällen ändrades senare så att dom gick ända fram tills det att sista skytten var klar dom andra dagarna.

Tävlingen fortsatte fredag och lördag för både fjäderskyttarna och PCP-skyttarna, och vid 19 på lördagen började det vara avgjort. Några särskjutningar fick avsluta själva tävlingen, följt av avslutningsmiddag med prisutdelning med Portugisiska skyttesportförbundet och världsorganisationens president.Thorbjörn Gustavsson. Foto: Lasse Laursen

Sett till resultaten blev det en tolfteplats i lagtävlingen för Sverige. Bäste svensk individuellt blev Thorbjörn Gustavsson på 23.e plats i fjäderklassen, vilket är väldigt bra med tanke på att han och flera av oss var förkylda. Alla resultat hittas via denna länk.

I det stora hela var det en bra tävling/arrangemang men med en del missar vilket är ofrånkomligt.

Lasse Laursen
Grenledare Field Target

Skribent: Josefin Warg
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...