Hoppa till sidans innehåll

RM i Mixade lag, Nordisk trap

08 AUG 2021 16:41
På lördagen den 7 augusti var det en historisk premiär för genomförandet av den nya grenen Mixade lag i Nordisk trap på Gnosjö JVF:s skjutbanor.
  • Skapad: 08 AUG 2021 16:41

9 lag var anmälda och fanns på plats på morgonen när undertecknad hälsade välkommen och gav förutsättningarna för tävlinge. Det är ju lite annorlunda mot vad vi varit vana vid, bl.a. så skjuts brons- och guldfinalerna med nollat resultat, vilket kan kasta om placeringen från grundserierna rejält.

Laget består av en herre och en dam som skjuter tillsammans i samma skjutlag. Två par skjuter samtidigt sina serier och det blir en tävling i tävlingen även i varje serie mellan de som skjuter samtidigt. Stenssons kopplade greppet om segern i grundserien redan efter två serier, sedan var det ovisst fram till sista serien vilka som skulle gå till respektive final.

 

I bronsfinalen stod det mellan Frillesåslagen Glenn och Helene Larsson och Peter Svensson / Lena Lindström. Glenn kunde avgjort på sista duvan men missade den, vilket gjorde att finalen fick avgöras med särskjutning. Först skjuter lagens första skytt en duva och om resultatet är lika fortsätter tvåorna. Vid fortsatt lika resultat skjuter tvåorna följt av ettorna. Detta mönster upprepas tills särskiljning sker. Bronsfinalen avgjordes redan efter första duvan och med Peter och Lena som bronsmedaljörer.

 

I guldfinalen mellan paret Stensson och Ove Lundström / Mia Gustavsson kopplade Stenssons greppet direkt och gick ohotade ut med seger och blev de första mästarna i Mixade lag.

Grattis till alla medaljörerna och övriga deltagare som i fint väder och god Nordisk trapanda fick vara med om denna historiska tävling.

Efter prisutdelning ställde jag frågan till deltagarna om vi ska genomföra tävlingen som i år dvs. som ett separat mästerskap och alla samtyckte att det så ska ske. Alternativt går det att genomföra tävlingen samtidigt som en individuell tävling t.ex. i samband med SM, men alla tyckte det var spännande och roligt att genomföra den som ett separat mästerskap.

Tack till Gnosjöklubben för väl genomfört arrangemang.

Resultat se tävlingskalendern.

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...