Hoppa till sidans innehåll

Östhammar lagmästare i Nordisk trap

30 AUG 2018 19:32
På lördags morgonen den 25 augusti hälsade tävlingsledaren Kenneth Borg 22 stycken 3-manna lag välkomna till Gnosjöortens Jvf fina anläggning.
Efter att juryn besiktigat och godkänt de 3 banorna skulle Svenska mästarna i lag för Nordisk Trap koras.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 19:33

Vädergudarna visste inte om de skulle ge tävlingen regn eller sol, så det blev lite mitt i mellan men ingen besvärlig vind att tala om. Efter den traditionella nationalsången som mumlandes av 66 män och en handfull skara kvinnor förklarades 2018 års lag SM i Nordisk Trap invigd. Efter första omgången delade Östhammar 1 och Nimrod 1 ledningen på 67 träff. Östhammar släppte inte ifrån sig första platsen efter detta. Många tyckte att skjutresultaten för alla lag var lågt. En del av skyttarna skyllde på duvorna då det inte var det fabrikat som var nämnda i inbjudan. Bästa omgångs resultat gjorde Osby på 69 träff. Dagens högsta individuella resultat gjordes av Michael Kvist Götene på 92 träff, han svarade också för tävlingens enda 25:a! I mellan skjutningarna kunde man få rapport från en annan tävling som ägde rum i Norge, Nordiska Mästerskapet. Många var det som följde detta med sina mobiltelefoner. Bland annat var det två av klubbens medlemmar som befanns där, en skytt vid namn Felicia Roos och en Förbundskapten vid namn Bertil Nilsson vilket ledde till att undertecknad fick förfrågan om att vara Förbunds representant till denna tävling.

 

När de fyra skjutomgångarna var klara kunde man konstatera att Östhammar 1 med Peter Almlöv, Percy Edin och Torvald Markusson är vinnare och Svenska lagmästare i Nordisk Trap 2018. Tvåa kom hemmaklubben Gnosjö 1 med Mattias Broling, Rickard Magnusson och Johan Roos. Trea blev Osby med Jonas Arvidsson, Magnus Svensson och Robin Andersson.

Inga protester eller klagomål till juryn framkom för behandling, utan som vanligt var det ett glatt gäng skyttar som gjorde denna tävling till en mycket trevlig tillställning.

Efter att allt visslande och jubel till pristagarna hade tystnat lämnade undertecknad över ett diplom till arrangörsklubben och tackade klubben och alla skyttar för en mycket bra genomförd tävling.

 

Kenneth Nylander

Förbunds representant

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...