Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet

05 JAN 2019 09:45
Vi har nu haft vårt sektions och budgetmöte på Skyttesportförbundets skytteforum som i år var på Best Western hotell Stockholm/Bromma.
  • Skapad: 05 JAN 2019 09:45

Det var ett mycket givande möte där samsynen och viljan att samarbeta mellan dom olika lerduvegrenarna genomsyrade mötet på bästa tänkbara sett.

Vi har nu ca. 1517 lösare utav tävlingslicens på lerduva samt  82 juniorer vilket genererar ca.467.000kr till sektionen då vi nu får behålla hela licensbeloppet i sektionen. Så med detta så förstår nog många att det är viktigt att skyttar tar skyttekortet och löser tävlingslicens då detta genererar medel som kommer tillbaka till skyttarna i form utav möjligheten att flera kan åka på landslagsuppdrag, samt att vi kan sätta upp träningsläger för lovande skyttar. Så uppmaningen blir, jobba hårt med att utverka skyttekort! Den totala sektions budgeten för alla grenar ligger på strax över en miljon kronor.

Lerduva får beröm för att vi tagit initiativet att öka start-tjugan till 40 kronor. Detta ger oss ett bra extra tillskott till vår budget. Det sorgliga är dock att det är många klubbar som inte betalar i 20-lappen till sektionen trots flera påtryckningar!! Här tycker jag att skyttarna skall kolla med sina klubbar att dom gjort rätt för sig.

Hur det kommer att bli med sportingskyttarnas program lerduvor.com är i dagsläget inte helt klart. Här finns det lite olika viljor. Förbundet har sagt nej till att programmet används under deras tak! Men det hindrar inte att det används så länga allting länkas in i förbundets system. Det finns kostnader för Torbjörn Fredriksson att driva programmet, så om sportingskyttarna gärna vill ha lerduvor.com kvar så måste klubbarna eller skyttarna öppna plånboken och sponsra Torbjörn för hans kostnader. Kanske en frivillig insamling? Det finns många som gärna skriver om sporting på sociala medier här kan de faktiskt göra en insats och hantera detta.

Ett utav dom beslut som har tagits på mötet det är att landslagen för 2019 skall tagas ut tidigare på året. Detta för att både skyttar och grenledare skall kunna jobba lite lugnare och spendera pengarna bättre, då priser på resor generellt är lägre om man är ute i god tid och man kan då välja boenden med större omsorg samt med större valmöjlighet. Skyttarna vet då också sina förutsättningar och kan då lägga in sina träningar och pricka formtoppar efter detta.

Grenledarna har också fått klara direktiv att var mycket tydliga i allting som dom gör samt att i mycket god tid lämna full reseplanering inför utlandsuppdrag. På en reseplanering så skall allting finnas med flygtider, hyrbilar, boende, startider, träning, vila , mat, medresenärer  mm. Detta för att skyttarna inte skall behöva tänka på någonting annat än att prestera.

Vi vill få bort att några inte ser allvaret och äran med att vara uttagen till ett landslag. Ett landslag spenderar dom pengar som skyttekompisarna faktiskt betalat in med sina tävlingslicenser. I och med detta så kommer vi inte längre att betala ut några pengar till skyttar som har bokat resande eller boende själva. Vår målsättning är fortfarande att uttagna skyttar på landslagsuppdrag skall få full kostnadstäckning och med detta räknas hotell, flyg, startavgifter och bilhyra. Mat ersätts i vissa fall. Det som inte ingår är ammunition resor till och från flygplats i Sverige samt frivillig träning utomlands.

Ett landslag skall bo och resa tillsammans utan föräldrar, flickvänner eller kompisar som stör koncentrationen. Självklart måste vissa föräldrar åka med då juniorer kanske inte har egna vapenlicenser. Om det är skyttar som inte kan hantera detta så kommer dom inte att beredas möjlighet att representera Sverige på utlandsuppdrag.

Det har varit på tok för mycket med att anhöriga dikterat villkor och hårt pressat grenledarna.

Om det uppkommer problem eller man inte är nöjd med sin grenledare så vill jag inte läsa detta på sociala medier! Jag vill få möjlighet att lösa upp problem och knutar som kan ha uppstått innan hela världen får veta detta. Tänk på att grenledarna inte kan eller får gå i svaromål på sociala medier.

På Nordiska trap sidan så fungerar allting med största belåtenhet och Bertil Nilsson gör ett väldigt bra arbete med sin gren. Dom flesta utav 2019 års tävlingar är bokade och allting rullar på. Nordisk trap är väldigt stabil och har inga överhängande problem i sin verksamhet.

Skeet och Trap som grenledaren Stefan Nilsson har hand om fungerar också väldigt bra. Stefan får här en del back upp ifrån förbundets tävlingsansvarige Jonas Edman då hans grenar hamnar i OS kategorin. Dom flesta tävlingar är spikade för 2019 och allting ser mycket bra ut.

Under Lerduvesektionen ligger även tävlingsformen Field Target. En fältskytteform med luftgevär. Deras verksamhet är stabil och dom bidrar också med medel. Grenledaren heter Fredrik Wessman.

När det gäller sportingrenarna så blir det förändringar Engelsk sporting, Fitasc och Compak sporting kommer att gemensamt kallas sporting och de grenarna får med detta en gemensam budget.  Självklart tävlar de som tidigare grenspecifikt. Vi slår ihop dessa grenar under en grenledare som kommer att hantera alla grenar. Vi gör detta för att effektivisera för skyttarna som ofta är samma skyttar i alla grenar. Vi kan med detta styra över pengar på ”intressantare” mästerskap där vi med detta har störst chanser till framskjutna placeringar.

Anneli Gullstrand kommer att lämna uppdraget som grenledare för Compak sporting. De strikta regler som nu sätts på grenledarna och skyttar gör att grenledarna inte kommer att kunna skjuta själva på utlandsuppdrag. Anneli väljer här att prioritera sitt eget skytte. I sektionen är vi mycket sorgsna över att Anneli inte längre vill dra lasset i den gren som hon så framgångsrikt har lanserat för de svenska skyttarna. Hon har dessutom haft fantastiska framgångar med de skyttar och lag som hon har tagit ut till internationella mästerskap. Sektionen riktar ett stort tack till Anneli för hennes arbete.

Därför behöver vi nu en ny ledamot i sektionsstyrelsen med en specifik inriktning på Sporting. Den nya biträdande grenledaren skall tillsammans med Torbjörn Fredriksson hantera Sporting.  Denna person kommer att jobba som ersättare och högra hand tillsammans med Torbjörn Fredriksson. Ni som har förslag på bra kandidat till detta kontaktar sektionens valberedning. Att tänka på är att sportingskyttarna har avverkat 9-10 grenledare på lika många år. Uppdraget är inte enkelt.” En sporting skytt är aldrig nöjd”

Vill man hjälpa till med något så kontakta mig gärna.

Anders Lindström

Ordförande Lerduvesektionen


E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...