Hoppa till sidans innehåll

Nu kan du lösa tävlingslicens för 2018

20 NOV 2017 11:20
Nu är det dags att lösa tävlingslicens för 2018! Du kan lösa licens för kommande år från och med nu i veckan. Licensen låter dig tävla i tävlingar inom SvSF:s verksamhet under hela 2018 och kostar 300 kr för seniorer och 150 kr för juniorer.
  • Skapad: 20 NOV 2017 11:20

Tävlingslicensen ger dig möjlighet och är ett krav för att få delta i skyttetävlingar inom Svenska Skyttesportförbundet. Du som har tävlingslicens erhåller dessutom tidningen Svensk Skyttesport hem i brevlådan fyra gånger per år. Redan nu kan du lösa licens för 2018 och därmed i god tid förbereda dig för kommande års tävlingar!

Tävlingslicensen löper kalenderårsvis och kan köpas via tävlingskalendern eller via bankgiro. Se mer om betalningsalternativen nedan.

Kostnaden är som vanligt 300 kr för seniorer och 150 kr för juniorer (född mellan 1998 och 2003). Skyttar födda 2004 och senare behövs inte licens. På SM-tävlingar är det dock tävlingslicenskrav och vill en skytt under 15 år (lägst 13 år) delta på ett SM krävs därmed tävlingslicens. Skyttekort krävs för att kunna lösa tävlingslicens.

Tävlingslicensen är inte knuten till en enskild förening utan den är knuten till att du har skyttekort och i vilken gren du har skyttekort. Har du ändå frågor om den förening som du är registrerad på enligt utskicket, se frågor och svar här.

HUR DU BETALAR DIN LICENS

Alternativ 1: Du kan köpa din tävlingslicens i SvSF:s tävlingskalenderwww.indta.se, enligt nedan instruktion. Om du redan har en inloggning går du direkt till steg 3 och loggar in som vanligt. Betalar du via SvSF:s tävlingskalender väljer du 2018 och anger sektion (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).

SÅ HÄR GÖR DU OM DU INTE LOGGAT IN I TÄVLINGSKALENDERN TIDIGARE
Först och främst måste din mailadress stämma. Kontrollera att du har rätt mailadress inskriven i din förenings medlemsregister i IdrottOnline. Detta måste annars ändras innan du kan skapa en inloggning i tävlingskalendern. Om felmeddelande kommer när du följt steg två, eller mail inte dyker upp i din inkorg inom 2 minuter så har du fel mailadress inlagd i IdrottOnline. Kontakta då din förening och be dom lägga in rätt mailadress.

  1. Gå till www.indta.se. Klicka på logga in högst upp till höger.
  2. Klicka på ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare”. Skriv in din mailadress i rutan som öppnas och klicka sedan på OK. Ett mail med en länk kommer till din inkorg efter några minuter. Klicka på länken och välj lösenord.
  3. Nu kan du logga in genom att skriva din mailadress, valt lösenord och välja ”Skyttesport”.
    Klicka på ditt namn uppe till höger och sedan på fliken ”Licenser”. Här genomförs köpet.
    Föreningsadministratörer kan köpa licenser för föreningens medlemmar, övriga kan köpa licens enbart till sig själv. Mer information kring detta finns på hemsidan www.skyttesport.se under fliken ”Tävlingsverksamhet”.  


Alternativ 2:
Det går även att göra licensköp via inbetalning till SvSF:s bankgiro 834–7718. OBS! Ange då ditt IID-nummer och sektion (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål) som betalningsreferens. Tävlingslicensmedlen går till verksamheten inom respektive sektion, och det är därför viktigt att du vid manuell betalning anger den sektion du vill ska få pengarna.
Hantering av inbetalningar till bankgirot och tävlingslicensregistrerandet härefter görs manuellt och tar därmed längre tid än inbetalning via tävlingskalendern.


FRÅGOR?

Hör av dig till SvSF:s kansli på 08-699 63 70 eller This is a mailto link. Du är hjärtligt välkommen att höra av dig om du har frågor eller vill ha vår hjälp, vi finns här för dig!


TIPS!

FÖRENINGEN KAN KÖPA LICENSER FÖR SINA MEDLEMMAR MOT FAKTURA 2018

Planer finns att föreningar ska kunna köpa både skyttekort och tävlingslicenser för sina skyttar mot faktura i tävlingskalendern. Tyvärr är vi inte riktigt där ännu med våra samarbetspartners och vill därför erbjuda er följande:

Föreningar som så önskar får 2018 skicka in ett mail till This is a mailto link och meddela vilka skyttar ni vill köpa tävlingslicens för, mot faktura. I mailet meddelar föreningen endast skyttarnas IID-nummer, vilken sektion det gäller (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål) och vilken mailadress som fakturan skickas till. När utskickad faktura är betalad godkänner vi licenserna. Självklart måste skyttarnas skyttekort redan finnas registrerade i tävlingskalendern.

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...