Hoppa till sidans innehåll

Nu går det att söka stöd ur Idrottslyftet

01 MAR 2017 08:30
I dag öppnar vi ansökan av Idrottslyftet 2017! Ansökningstiden är den 1 mars – 31 mars. Våra fokusområden i år är utbildning och anläggning.
  • Skapad: 01 MAR 2017 08:30

Idrottslyftet är en satsning på svensk idrott för unga. Alla föreningar inom Svenska Skyttesportförbundet kan ansöka om medel för att genomföra ett projekt. Idrottslyftets syfte är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.

Vad kan föreningen söka bidrag för hos SvSF?
Idrottslyftet kommer under 2017 att gå till ansökningar som innehåller deltagande i utbildningar på föreningstränarnivå inom SvSF eller Plattformen samt till anläggningsprojekt. Föreningen kan söka bidrag för utveckling av den verksamhet ni gör idag, men eventuella medel får inte gå direkt till den ordinarie verksamheten. Ni kan söka för projekt som utförs inom perioden 1 januari – 31 december 2017. Projektet ska vända sig till barn och ungdomar i åldern 7-25 år.

Utbildning
Förslag på projekt inom temat utbildning är deltagande i Svenska Skyttesportförbundets kurser för biträdande föreningstränare respektive föreningstränare, eller för Plattformen, idrottsrörelsens barn- och ungdomsledarutbildning. Kurserna för biträdande föreningstränare respektive föreningstränare arrangeras av våra distrikt. Plattformen arrangeras av SISU Idrottsutbildarna och är en idrottsgemensam utbildning.

Här kan du läsa mer om SvSF:s utbildningar.
Här kan du läsa mer om Plattformen och se var den arrangeras under våren.

Anläggning
Temat anläggning är för er som arbetar med ett projekt där inköp av till exempel elektronisk tavla, lerduvekastare eller liknande är en del av projektets utformning. Bidraget får inte gå till byggmaterial, jord, arbetskostnader och dylikt. Observera att ett projekt inte bara kan innehålla inköp av utrustning utan detta måste vara kopplat till en aktivitet som sker i föreningens regi.

Hur görs ansökan?
Ansökan görs via ett formulär under fliken Idrottsmedel i Idrottslyftsmodulen som finns på föreningens sida i IdrottOnline. Observera att fliken i år har bytt namn till Idrottsmedel. Ansökningstiden är den 1 mars - 31 mars 2017. Efter bearbetning av samtliga ansökningar kommer medlen att fördelas. Samtliga ansökningar kommer att besvaras oavsett utfall.

Här finns en manual

Krav på föreningen
För att beviljas medel måste föreningen bland annat ha skickat in årsrapporten och betalat årsavgiften till SvSF och distriktet. Mer information om vilka bestämmelser som finns och vad som händer om projektet beviljas medel kan ni läsa här.

Mer information
Information om Idrottslyftet finns under fliken Förening och Bidrag.

Välkommen med er ansökan!


Tips!
I Svensk Skyttesport nr 3 2015 hade vi flera artiklar på temat "papper eller elektronik". Du kan läsa tidningen och temat via denna länk.
I fjolårets Svensk Skyttesport nr 3 besökte vi Sunderby Jakt- och Sportskytteklubb som fick compak-skytte möjliggjort genom Idrottslyftet. Läs artikeln här.

För fler möjligheter att söka stöd, se också:

Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...