Hoppa till sidans innehåll

Nilssons guld rejält uppmärksammat i media

28 JUN 2019 13:52
Att Stefan Nilsson vann guld och säkrade en svensk kvotplats i Tokyo-OS nästa år har uppmärksammats rejält i svensk media. Särskilt glädjande att nyheten rapporterades i gårdagens Sportnytt.
  • Skapad: 28 JUN 2019 13:52

Stefan Nilssons guld i Europeiska Spelen har uppmärksammats i ett flertal nyhetsmedier, bl.a i torsdagens Sportnytt, DN och Sportbladet. Trelleborgaren fick framförallt generöst med spaltutrymme i sin hemstads lokaltidning Trelleborgs Allehanda som publicerade en lite längre artikel och intervju med hemmasonen. Under fredagen avgjordes de sista skyttetävlingarna och Stefan stod redan tidigt imorse återigen på skjutbanan efter gårdagens guldyra. Tyvärr kunde han och Victoria Larsson inte leverera på topp i dagens mixedlagtävlingen i skeet. I grundomgången slutade det svenska laget på en 14:e plats med 134 av 150 träffade duvor. Fyra lag tog sig vidare till final och för finalavancemang krävdes det minst 139 poäng.

Europeiska Spelen i Minsk lider nu mot sitt slut och vi kan sammanfatta Sveriges insats i spelen med att konstatera följande:
Sverige har inför de avslutade två dagarna lyckats ro hem tre guld och ett brons, vilket placerar oss på en tolfte plats i spelens medaljliga. 
På skyttesidan gläds vi förstås åt gårdagens guld i skeet, men vi vill även lyfta fram Lotten Johanssons och Marcus Madsens 10:e plats i mixedlagtävlingen i luftgevär 10m, där det endast skiljde 0.4 poäng upp till sista finalplatsen. 
Isabelle Johansson, Morgan Johansson och Marcus Svensson har också representerat den svenska skyttetruppen och har kämpat väl och visat upp stor professionalism i genomförandet av sina matcher, trots att resultaten inte riktigt gått deras väg.

Europeiska Spelen i Minsk
Medaljligan

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...