Hoppa till sidans innehåll

Nat West Island Games på Gotland

30 JUN 2017 19:13
Nat West Island Games på Gotland avslutades idag med ett härligt silver till Gotland.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2017 08:46

Island Games är en tävling mellan 24 olika öar i 14 olika sporter. Man tävlar vartannat år och Gotland arrangerade i år spelen för andra gången. Lerduvegrenarna denna gång har varit Automatic Ball Trap (ABT) och Olympisk skeet. Man tävlar både individuellt och i lag. Visby Lerduveklubb har genomfört arrangemanget på ett strålande sätt på sin bana i Hejdeby.

I ABT lyckades inte gotlänningarna nå upp till normal resultatnivå varken i lagtävlingen eller i den individuella tävlingen. Internationell konkurrens av denna kaliber har de inte mött tidigare och det påverkade helt klart resultatet.

I lagtävlingen i skeet gick det däremot bättre. Carl-Göran Hederstedt och Jonny Lindstedt höll nerverna i styr och fick en välförtjänt bronsmedalj. Färöarna vann överlägset före Cayman Islands på silverplats.

De två sista dagarna var det dags för den individuella tävlingen. Vinden tog i ordentligt och det var inte många duvor som flög i sin normala bana. Resultaten blev därför väldigt låga men många skyttar överreagerade på väderförhållandena. Fredrik Melin låg besviken på 6:e plats efter första dagen men en finalplats låg inom räckhåll.

Sista dagen mojnade vinden något och därmed fick vi se mer normala resultat. Fredrik Melin med 46 träffar avancerade till en första plats inför finalen. Tre särskiljningar fick genomföras för att få finalfältet komplett. Lagom till finalen kom regnet. Fredrik sköt fortsatt bra och var i stabil ledning till sista omgången. John Magnus Laurenson från Shetlandsöarna knappade in och när finalen var över hade båda 43 träff. I den avgörande särskjutningen fick Fredrik ge sig och guldet gick till Shetlandsöarna. Bronset vanns av Tórur Fløtt, Färöarna.

GRATTIS till medaljerna!

Lars-Eric Söderberg

 

Mer om Island Games läser ni här.

Resultatlistor

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...