Hoppa till sidans innehåll

Mathilda Johansson fyra på Junior Shotgun Cup i Porpetto, Italien

24 JUN 2019 18:07
Över midsommarhelgen har den internationella Junior shotgun cup i Porpetto, Italien gått av stapeln. För svensk del ställde vi upp med tre skeet juniorer, Mathilda Johansson samt Anton och Johan Svahn.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2019 18:07

Midsommardagen var första tävlingsdagen. För våra svenska skyttar var det lite stolpe ut kändes det som. Ingen av dom var riktigt nöjd med dagen då dom känner att de har mera i sig. Anton låg bäst till med 69 träff av 75 möjliga. Johan var två duvor efter på 67. Medan Mathilda hade 61 träff. Men trots att de inte kände sig riktigt nöjda så visade det sig att finalchanserna inte var borta då både Anton och Mathilda låg hyfsat till i resultatlistan.

Och visst skulle det gå då Mathilda slog till med en fin 24:a i sista serien på söndagen och tog sig därmed in som femte tjej in i finalen på 105 träff. Anton slutade till sist på 116 träff och fick skjuta sär om de två sista finalplatserna mot sex andra killar. Här fick tyvärr Anton vika ner sig då han bommade en duva redan i första dubblén. Han slutade på en 11:e plats. Johan fick ihop 114 träff och hamnade på en 13:e plats.

                                                      Damjuniorfinalister

I finalen lyckades Mathilda skjuta upp sig en placering och hamnade på fjärde plats. Precis efter finalen var hon rätt missnöjd att ha missat pallen med så lite marginal. Men efter att ha smält det lite kände hon sig rätt nöjd ändå med en fjärde placering.

På måndagen var det mixtävling och vi ställde där upp med lag Mathilda och Anton. De kämpade på bra i värmen men orkade inte riktigt hela vägen. Fyra dagar på banan i +30 grader tar på de svenska krafterna. Vårt lag hamnade till sist på en 9:e plats med 84 träff. För att nå finalen krävdes det 87 träff.

När jag summerar denna tävling så känns det som vi är på rätt väg. Alla tre skyttarna hade lite stolpe ut då de missade en del enkla duvor och sköt bra på de lite svårare. T.ex. Anton missade fyra duvor på platta 8 och en på platta 7. Dessa bommar han inte i normala fall. Och hade han haft dom med sig så hade resultatet blivit riktigt bra.

Stefan Nilsson

Grenledare

Länk till resultat

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...