Hoppa till sidans innehåll

Martin Jansson Svensk Mästare i Olympisk Trap

14 AUG 2017 20:24
SM i Olympisk Trap avgjordes helgen den 12-13 augusti på Uddeholms JSK:s fina bana utanför värmländska Hagfors. Vi var 29 skyttar som ställde upp och detta är en ökning från föregående år med 11 man.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2017 20:30

Tävlingen skjuts över två dagar med tre serier á 25 duvor på lördagen och 2 serier på söndagen. Sedan möts de sex bäst placerade i en utslagsfinal där man börjar om på noll igen. I denna skjuter man först 25 skott och därefter trillar den med sämst resultat bort och blir sexa. Sedan fortsätter de andra med fem skott och då trillar femman bort. Sedan fortsätter man så till bara två skyttar finns kvar och de skjuter då ytterligare 10 skott innan segraren koras.

Efter grundomgångens 125 skott så låg Andreas Norlén överlägset i ledningen på fina 117 träff. Sju duvor före andraplacerade Niklas Granqvist. Sjätteplatsen in i finalen tog juniorer André Akbarzadeh hand om med 104 träffar i grundomgången. De övriga finalskyttarna var Erling Carlsson, Thomas Pantzare och Martin Jansson.

Finalfältet

Finalen blev en jämn och spännande historia med bra skytte. När tre skyttar återstod så var det Martin Jansson som låg någon duva före Andreas Norlén och Erling Carlsson. Och då Andreas bommade sina första två duvor där efter så halkade han ner på bronsplatsen. Medan Martin och Erling låg helt lika inför de sista 10 avgörande duvorna. Här var det dock Martin som var den starkare och tog hem guldet en duva före Erling.

                                       Erling Carlsson     Martin Jansson    Andreas Norlén

I lagtävlingen tog Uppsala 1 hem guldet. På andra plats kom Skepplanda 1 medan bronset gick till Uppsala 2 (Team Akbarzadeh).

                  Skepplanda             Uppsala 1                        Uppsala 2

Jag vill tacka Uddeholms JSK för ett fint arrangemang. De har lagt ner mycket jobb på att få en fin anläggning. Och det är kul att komma dit när allt fungerar perfekt.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...