Hoppa till sidans innehåll

Malmström imponerade på ett lyckat Compak Sporting-SM på Vikbolandet

10 JUL 2016 11:01
I går avgjordes de svenska mästerskapen i Compak Sporting som en del i SM-veckan i Norrköping. Under närmast perfekta förhållanden stod Fredrik Malmströms 148 träffade duvor ut som en av tävlingens starkaste prestationer.
  • Uppdaterad: 10 JUL 2016 12:00

I fredags inleddes 2016 års svenska mästerskap i Compak Sporting ute på östgötska Vikbolandet, hos arrangerande Vikbolandets Lokala Jaktvårdsförening. Detta som en av 47 svenska mästerskap att avgöras under SM-veckan i Norrköping. Tävlingen fortsatte under lördagen och framåt aftonen stod de svenska mästarna klara.

148 träff över två dagar

Efter att ha inlett SM-dagarna med att skjuta fullt under fredagen följde Fredrik Malmström upp med en nästan lika imponerade lördag. Bara två bommar blev det för Malmström som därmed plockade seniorernas SM-guld.
- Jag började med två 24-serier, så då var det jättekul att avsluta med 25 i den tredje, säger Fredrik från Brösarps JSK med ett leende. Det känns så bra! Jättenöjd!

Tävlingsledaren Rickard Hellström beskriver resultatet som nästan obegripligt. Det ska mer eller mindre inte gå att skjuta så bra med den här banuppsättningen, säger han imponerat:
- Det är hyfsat kvalificerade banor. Det kommer en och annan bom, vilket är bra. Man vill ju bygga en bana med lagom svårighetsnivå så att det finns moment som särskiljer de riktigt duktiga skyttarna och det tycker jag vi har lyckats med.

Silvret gick till Markus Larsson, Trollhättan, som fick ihop 143 träff. 141 träff för Anders Bore, Falköping, gav honom bronset.


Fredrik Malmström och Rebecka Bergkvist vann senior- respektive damklassen.

Behöll lugnet och gjorde vad som krävdes

Rebecka Bergkvist, Falköpings Sportskytteklubb, lyckades komma ikapp efter ett par missade dubbelduvor under fredagen och vann damklassen på 132 duvor. Trots en krånglande bana behöll hon lugnet under den sista serien.
- Jag hade lite på känn vad som skulle krävas av mig inför dagens tävling, och jag gjorde det. Även om jag gjorde en del tekniska misstag är jag jättenöjd med mitt skytte, berättar Rebecka precis efter att hon vunnit.

De här två dagarna var den perfekta uppladdningen inför VM som Rebecka, samt även herrmästaren Fredrik, ska delta i under kommande vecka.
- Det blir en härlig känsla att lyfta från Arlanda som nybliven svensk mästarinna!

SVT Sport, sändande bolag på SM-veckan, kom till Vikbolandet och träffade Rebecka Bergkvist och följde hennes väg mot guldet. Se inslaget via denna länk.

Bronset gick till Roslagenskytten Therese Karlsson, på 127 träff, och brons till Annelie Gullstrand, Falköping, på 120 träff.

Juniortävlingen vanns efter särskjutning

Med två skyttar på 137 träff krävdes särskjutning för att kunna kora en svensk juniormästare. Med starka 24 träffade duvor under särskjutningen fick hemmasonen Jens Hellström, Vikbolandets JVF, till slut kliva högst upp på pallen. Precis som i fjol.
- Det var nervöst, men jag är så nöjd över att jag lyckades hålla fokus ändå. Man blir lite nervös när det är mycket folk men det brukar faktiskt göra att jag skjuter bättre, säger Jens.

Andre person i särskjutning, tillika dagens silverjunior, var Carl Andersson, Svegeråsen. Även om bronset sköts särskjutning, det mellan Jonathan Nordqvist och Alfred Hellström, båda Vikbolandet. Där var det Nordqvist som drog längsta strået.

Övriga resultat

Lagklassen vanns av Svegeråsens JSK, bestående av Magnus Andersson, Carl Andersson och Jonathan Hermansson. De hade totalt 410 träff, bara två duvor mer än tvåan Vikbolandet och ytterligare två mer än trean Falköping. Lagresultat hittas här.

Klassen 55+ vanns av Conny Petters, Haninge JSK, med 142 träff, medan segrare i 65+ blev Per Nilsson, Norra Frosta JSK, på 123 träffade duvor.

För fullständiga resultat, besök http://lerduvor.com/tavlingar/startlista.php?eventid=2NSJSAA&ds=CPK&alla=1
Populär tävling

Det är andra året som tvådagarstävlingen Compak Sporting haft SM-status och grenen växer. Årets deltagarantal på 106 skyttar är lovande.
- Det är väldigt glädjande att se att det kommer in nya skyttar som deltar och löser licens, och det var väl det som var tanken när vi drog igång med Compak i Sverige för något år sedan, berättar Annelie Gullstrand, som sitter med som suppleant i lerduvesektionen och där är grenansvarig för disciplinen, och även själv deltar i SM.

I år var tävlingen som sagt också en del av det större evenemanget SM-veckan i Norrköping. Flera åskådare utan skytteanknytning besökte tävlingen, däribland Åke och Birgitta Larsson. De bor i Norrköping, men har sommarstuga i närheten av skjutbanan.
- Det är så trevligt med den här SM-veckan tycker vi, säger Birgitta. Jätteroligt med sport, men också att det sätter Norrköping på kartan.

Medan Birgitta berättar att de tittade på rullskidor dagen innan och att de kanske ska titta på simning senare under dagen splittras en duva i luften och hon ropar ”träff!”.
- Vi har ingen anknytning till skytte, men det verkar vara en spännande sport, säger Åke och Birgitta håller med.

Bilder
Fler bilder från tävlingen finns på Svenska Skyttesportförbundets Flickr-sida. Albumet kommer uppdateras med fler bilder under dagen eller morgondagen.

Några bilder finns också att se på Instagram.

Skribent: Spännar Mats Eriksson
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...