Hoppa till sidans innehåll

LLT 3 och Svenska Veteran Mästerskapen i skeet

12 JUN 2018 11:17
Helgen den 9-10 juni stod Gnosjö JVF som arrangör av landslagstest 3 samt SVM i olympisk skeet. Vi var 69 skyttar som kom till start. Tävlingen skjuts både i A, B och C klass samt i SVM klasserna 50+, 60+ och 70+.
  • Skapad: 12 JUN 2018 11:17

De av oss som var 50 år och äldre sköt i både bokstavsklass och åldersklass. I åldersklasserna var det resultatet i grundomgången som avgjorde placeringarna. Medan i bokstavsklasserna sköt de sex bästa i grundomgången final.

Bland de gamla rävarna i 70+ var det Bertil Johansson från Gamleby som krossade flest duvor och knep guldmedaljen med 97 träff. Detta gjorde han före Arne Aldén, Vetlanda på andraplats och Gösta Dahlberg, Haninge på tredje.

I klassen 60+ var det inte helt oväntat Per Svensson från Kristianstad som tog hem segern på 111 träffade duvor. Silvret knep Anders Dicksson, Hässleholm. Och bronset gick till Åke Svensson från Gullspång.

                                                                 Klass 60+

I 50+ var det undertecknad som lyckades knipa guldet i en särskjutning mot Leif Fogelberg, Fagersta. Vi var lika på 113 träff efter grundomgången. Bronset gick till Urban Söderholm, Kristianstad.

                                                                 Klass 50+

Högst resultat denna helg hade Henrik Jansson med 117 träff. Och även efter finalen i A-klassen var Henrik i topp. Han knep segern före Edvin Moberg på andra plats och Leif Fogelberg på tredje.

                                                                 A-klass

I B-klassen hade Mårten Svensson, Sövdeborg, det högsta resultatet på 115 träff. Och även han lyckades försvara förstaplatsen i finalen. Tvåa blev Anders Dicksson. Och tredjeplatsen tog Berne Olsson, Landskrona, hand om.

                                                                 B-klass

I C-klassen var det Evert Carlsson från Kalmar som hade det högsta grundresultatet. Och även han lyckades att försvara detta och knep segern efter finalen. Tvåa blev Tommy Gustavsson, Växjö. Och trea Bengt Bengtsson från Abild.

                                                                C-klass

Jag vill tacka Gnosjö JVF för en fin tävlingshelg. Det blev lite strul med en kastare på bana 2 på lördagsmorgonen. Men detta fixade man till och tävlingen kom igång med ca. en timmes förskjutning. Denna kastare höll sedan ända till det näst sista skjutlaget på söndagen, då den havererade igen. Men då löste vi det genom att kasta om de kvarvarande skjutlag lite. Att maskiner går i sönder kan hända när som helst och då är det jättebra att ha folk tillhands som kan fixa till dessa precis som man nu gjorde i Gnosjö. Bra jobbat!

Erik Bylow filmade finalerna i klass A och B, dessa hittar ni här:
https://www.youtube.com/watch?v=hhA3sY4875E
https://www.youtube.com/watch?v=3LXb7wGD-7E

Stefan Nilsson
Grenledare

Resultat A- B- och C-klass

Resultat SVM

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...