Hoppa till sidans innehåll

Landskamp Nordisk trap

13 AUG 2018 15:07
Tvedenstrand JFF i Norge stod som värd för årets landskamp och Skandinaviskt mästerskap. 3 fina banor med tak och perfekt bakgrund gjorde att förväntningarna var stora inför fredagens första 100 duvor.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2018 15:13

10 minuter innan första start försvann strömmen och beskedet var att tidigast kl. 12.00 skulle den vara tillbaka. Vad göra? Jo på ett berömvärt sätt ställde kommunen upp med bensindrivna elverk på varje bana så tävlingen kunde börja en timma försenat. Imponerande av kommunen, vilken service.

 Det blev massvis med 25:or i första omgången och fler skulle det bli, men på eftermiddagen kom blåsten som det varnats för. Det blev lite av lotteri på två banor vilka resultat som kunde presteras. Flera skyttar fick se duvorna flyga såväl extremt högt som lågt, vilket bidrog till ett sämre resultat för de som drabbades.

Efter första dagen låg vi 30 duvor efter Norge sammanlagt, men hade skyttar i yttersta toppen i de flesta klasserna.

Så skulle allt avgöras på lördagens 50 duvort + finaler.

I 60+ klassen var Jan Widell i final som 5:e man, vilket han behöll efter en suverän final, Gunnar Grönneröd, Norge ledde med en duva före Geir Guidhag. Efter en 24:a och en 25:a i finalen blev det sudden där Gunnar drog längsta strået efter 8 duvor, med ett imponerande slutresultat på hela 172 träff av 175 möjliga.

I 50+ klassen var det nästa lika höga resultat inför final, Jess Bo Nielsen DK ledde med 4 duvor före Lars-Inge Larsson. Efter finalern så stod Lars-Inge som bronsmedaljör och Jess med en 25:a som segrare, 4 duvor före Ole Jonny Oterholt, Norge.

                               Pernilla Stensson

Damklassens final blev en spännande tillställning för oss svenskar. Pernilla Stensson gick in en duva efter Norges Eva Kristin Knudsen. Eva tappade en duva tidigt och de var lika, men Pernilla fick se den 22:a duvan smita iväg utan träff och hon blev silvermedaljör före Line Våden som gick förbi Mia Gustavsson i kampen om tredjeplatsen.

                                                                                                  Albin Stensson

Juniorklassen var också spännande. Norges Filip Rasmussen ledde med fyra duvor före Preben Krogsrud Stensrud och 5 duvor före vår kommande stjärna Albin Stensson. I finalen sköt alla tre var sin klockren 25:a varför placeringarna stod sig. Jag måste ge Albin en stor eloge att som yngste finalist, bara 13 år, kunna skjuta jämt med de andra som äldst var 20 år. Det är imponerande att se, helt kolugn stod Albin och prickade ner duva efter duva med ett leende på läpparna, samtidigt som de andra finalisterna var ansträngda till tusen. GRATTIS Albin till din insats.

                                  Robert Elmgren

Så till seniorklassen som var ett getingbo. Frode Rundhaug NOR ledde en duva före Robert Elmgren och Johan Harstad NOR. Kent Stensson och Andreas Stausland NOR var 2 duvor efter Frode. Med fyra 25:or för de fyra första så stod Frode som segrare, med en suddenskjutning om silver och brons mellan Robert och Johan. Kent blev fyra efter finalen.

När särskjutningen började så var Robert än mer koncentrerad och metodisk i sin skjutning. Han bara smulade sönder duva efter duva och vid 8:onde duvan bommade Johan och Robert stod som silvermedaljör. Imponerande skytte av Robert med 146 i grundomgången 25 i final och 8 duvor i sudden var han den bästa skytten av Svenskarna i hela landskampen, Grattis Robert till din framgång.

I landskampen segrade Norge återigen med 52 duvor före Sverige som var 137 duvor före Danmark. Vår utmaning blir att inför nästa års landskamp i Ålborg, Danmark , träna på och lyfta resultaten i en del klasser, så vi kan knipa det efterlängtade guldet i landskampen.

Som landslagsledare vill jag framföra mitt stora tack till alla våra fina skyttar. Ni tog ert ansvar, ni presterade vad ni förmådde, en del med personbästa, ni representerade Sverige med en ära, och vi hade en fantastiskt fin lagmoral.

Till Tvedenstrands JFF vill vi från Sverige framföra vårt varma TACK för er gästfrihet och att ni gjorde allt för tävlingarna skulle genomföras på bästa och sportligaste rättvisa sätt.

För se resultat, gå in på www.leirdue.net

 

Bertil Nilsson

Gren/landslagsledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...