Hoppa till sidans innehåll

Juniorvärldscup i Tyska Suhl

19 JUL 2019 19:37
På årets juniorvärldscup ställde vi upp med fem skeet juniorer. Det var Mathilda Johansson, Johan Svahn, Anton Svahn, Isac Parkner och Mark Binnermark. På denna tävlingen fick de mäta sina krafter mot juniorer från hela världen.
  • Uppdaterad: 19 JUL 2019 19:37

Mathilda inledde tävlingen mycket starkt med en klockren 25:a och följde upp den med 23 och 22. Med 70 träff låg hon delad fyra bakom de tre amerikanska tjejerna efter dag ett. Hon visade upp ett mycket fint skytte och bra självförtroende. Detta trots att hon ställdes mot de allra bästa juniordamerna i världen.

Bland killarna var det Johan som låg bäst till efter första dagen med 70 träff även han. Med detta låg han på en delad sjätteplats och en bra chans på finalen dag två. Precis som Mathilda visade Johan upp ett bra skytte med sina 22, 23 och 25 denna dag. Mark och Isac gjorde båda världscupdebut på denna tävlingen. Och de skötte sig riktigt bra denna första dag med 68 respektive 67 träff. Den som sladdade efter lite dag ett var de mer erfarne Anton på 66 träff.

På dag två fortsatte Mathilda skjuta bra och hade bara tappat två duvor till hon kom till platta 4 och de bägge dubbléerna. Här blev hon lite försiktig och sköt inte som hon brukar och då smet där fort två duvor. Men med 21 i denna serien levde fortfarande finalhoppet för henne. I den avslutande serien fortsatte hon skjuta försiktigt och hon tappade fem duvor fram till fyrans dubbléerna. Men här fick hon upp farten igen och sköt fullt på resten. Och med 111 träff blev det ett nytt svenskt damjuniorrekord och en 10:e plats i tävlingen. Det ska tilläggas att hennes hagelgevär gick i sönder efter den sista dubblén på platta fyra. Så hon fick skjuta med ett lånat gevär på den sista plattan. Och efter två rökmoln där fick hon en stor applåd av publiken för den prestationen. Segrade i damjuniorklassen gjorde Austen Smith från USA. Hon tangerade världsrekordet i grundomgången med 123 träff.

                                             Mathildas rökmoln

Johan inledde dag två med att bomma ett torn på platta ett. Men fortsatte därefter med sitt fina skytte från dag ett. Och med 24 träff hade han fortfarande en bra finalchans. I avslutande serien smet där totalt två duvor för honom och med 23 träff slutade han på 117 träff. Med detta fick han skjuta sär och den sista finalplatsen mot brittiska Oliver Harrison. Här bommade tyvärr Johan i den första dubblén och missade därmed finalen och fick nöja sig med en sjunde plats.

                                                       Johan

Mark fortsatte att skjuta bra och med 22 och 23 slutade han på 113 träff och en 23:e plats. Anton ryckte upp sig lite och började med en fin 24:a som han följde upp med 22. Så 112 träff och en 28:e plats för honom. Isac hade dock lite tyngre dag två. Han fick det inte att stämma riktigt så med 21 och 20 fick han ihop 108 träff och en 39:e plats. Segrade i herrjuniorklassen gjorde Conner Prince från USA.

I lagtävlingen hamnade de svenska killarna på en 7:e plats på 337 träff. I laget ingick Johan, Anton och Isac. Segrande lag var vårt grannland Finland på 350 träff.

Detta har varit en mycket bra tävling tycker jag. Mathilda och Johan skjuter om finalplatser in i det sista och med lite tur hade vi haft en eller två finalister. Mark gör en mycket bra debut på världscupen med sina 113 träff. Isac gjorde en fin första dag även om han tappade lite i serie tre. Anton visar stundtals upp jättebra skytte men det ville sig inte riktigt denna gången för honom. Det känns som vi är på rätt väg så det är bara att jobba på.

Resultat

Stefan Nilsson
Teamledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...