Hoppa till sidans innehåll

Junior och ungdomsläger för skeetskyttar i Uppsala

27 MAR 2018 20:13
Helgen den 24-25 mars träffades 13 ungdomar och juniorer på Uppsala JSKs fina anläggning för ett nationellt träningsläger i skeet. Det var skyttar från Trelleborg i söder till Boden i norr.
  • Skapad: 27 MAR 2018 20:13

Inbjudna till lägret var dels de skyttar som 2017 var med på idrottspsykologisatsningen samt juniorer som har deltagit på någon av lerduvesektionens tävlingar 2017.

Till skillnad mot tidigare år så var vi bara skeet-skyttar på detta läger. Annars har vi haft både skeet och olympisk trap samtidigt. I år testar vi något annat och våra två trap-juniorer har istället erbjudits stöd för att få tränarhjälp och arbeta med deras skytte-teknik.

Syftet med träningslägret var att finslipa sin teknik, få lite mängdträning samt att träna med jämngamla och få lite teamkänsla. Till min hjälp så hade jag Lars-Göran Björk och Gert-Ove Lundqvist som hjälpte killarna och tjejerna med skyttet och tekniken. Vi körde främst stations-träning och sköt mycket lite hela rundor.

För de skyttar som 2017 var med på idrottspsykologisatsningen körde idrottspsykologen Karin Moesch en liten kort repetition. Efter den så fick de möjlighet att få träna vad de har lärt sig under förra året genom att vi körde en liten tävling som byggde på att få fram tävlingsstressen. Denna tävling är vad vi i Skåne kallar ”Fram och tillbaka till klubbstugan”. Den går ut på att man skjuter varje platta som vanligt och börjar på platta 1. Och träffar man alla duvorna så får man fortsätta till nästa platta när man står på tur att skjuta. Skulle man missa en eller flera duvor så måste man backa en platta nästa gång det är ens tur att skjuta. Den som klarar att skjuta platta 8 först vinner tävlingen. Detta visade sig vara ett utmärkt sätt att framkalla det vi var ute efter, nervositet och negativa tankar. Övningen gick ut på att uppmärksamma och kunna acceptera dessa känslor och tankar, och ändå kunna fokusera på sitt skytte och vad man ska göra för att träffa duvorna. Victoria Larsson var den som först klarade platta 8 och tog hem denna lilla tävling.

Jag passade också på att gå igenom de största förändringarna i reglementet inför detta år. Det är främst sättet man kollar placeringen på höftbandet. Vi testade samtliga skyttarna med Lars-Eric Söderbergs hemmagjorda vinkelhake. Och det visade sig att flera av dom är i behov att sänka sitt märke några centimeter.

Innan lunch på söndagen sköt vi en 50 skotts tävling med alla deltagarna. Där de sex bästa också fick skjuta en final efter lunch. Therese Lundqvist gick segrande ur denna final efter en shoot of mot Johan Svahn. Båda hade 47 träff efter finalen.

Jag vill tacka Uppsala JSK för ett mycket bra läger med bra väder och fantastisk mat. Jag vill även tacka Lars-Göran, Gert-Ove och Karin för deras insattser. Och ett stort tack riktas också till Gyttorp som sponsrade med skotten. Till sist måste jag tacka ungdomarna och juniorerna för deras fina inställning och glada humör.

Stefan Nilsson
Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...