Hoppa till sidans innehåll

Juniordag i Nordisk trap 25/9

26 SEP 2021 16:18
Hela 11 förväntansfulla juniorer mötte upp för att på Gunnarsjö JSK:s fina bana få tips och hjälp med att utveckla sitt skytte för att bli framgångsrika lerduveskyttar.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2021 16:18

Efter att jag gått igenom vad dagen skulle innehålla så började vi med att alla fick testskjuta på tavla, allt för att dom skulle förstå var hagelsvärmen tog när dom gjorde anläggning och sköt skottet. Några fick lite att fundera på och jag hjälpte dom med att där det gick justera och tipsa om vad som behövdes göras med kolven för att allt skulle bli optimalt.


Så gick vi över till duvorna. Alla fick skjuta så jag kunde bilda mig en uppfattning hur dom hanterade den utmaningen. Alla hade skjutit en hel del och var duktiga när vi började, men under dagen så blev dom allt bättre och sköt imponerande vid den avslutande tävlingen.

Jag gav dom grundförutsättningarna hur man placerar sina fötter på plattan, startposition av vapnet, och lite andra viktiga tips för att kunna ha bästa förutsättningarna att träffa alla duvorna.

Vi han även med lite regelkunskap och hur höftbandet ska sys på skjutvästen, hur vi uppträder sportsligt och var tomhylsorna placeras efter skottet. De ska inte kastas omkring utan läggs i korgen, så allt ser snyggt och städat ut runt skjutplattorna och inte minst säkerheten med hanteringen av vapen.

Min summering av dagen blev, som jag uppfattade det, att var alla nöjda och fått många nya tips för att utvecklas som skytt. Alla svarade positivt på att få komma på ett nytt läger/dag till våren, så att dom känner sig redo att åka ut och tävla på testtävlingar, SM och andra tävlingar. Glädjande för mig var också att se alla föräldrar som närvarade under dagen, det borgar för att juniorerna kommer kunna få hjälp med resorna, och annat när dom ska ut på nya utmaningar nästa år.

 

Ett STORT tack till Gunnarsjöklubben för ert engagemang för juniorerna och all service vi fick under dagen med fika och mat.

Ett STORT tack till förbundssponsorn Super Star som stod för ammunition och duvor under dagen. Det sköts ca 900 duvor totalt av juniorerna.

Nu ser vi fram emot nästa säsong, men glöm inte skjuta några duvor då och då under vintern för att hålla uppe målbilderna för att träffa duvorna.

Bertil Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...