Hoppa till sidans innehåll

Isac, Victoria och Anton svenska mästare i skeet 2021

16 AUG 2021 17:25
Helgen den 14–15 augusti gick SM i Olympisk skeet av stapeln i småländska Gnosjö. Nya mästare skulle koras i klasserna junior, dam, herr och klubblag. Samt även riksmästare i mixade lag.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2021 17:25

Mixade lag är en ny tävlingsform där en herre och en dam från samma förening tävlar tillsammans i ett lag. Denna tävling avgjordes under lördagen där de tre första serierna i den individuella tävlingen också räknades som kval i mix-lagtävlingen. De två bästa lagen gick till guldfinal och de två därefter gick till bronsfinal.

Det blev Mathilda Lishöj och Christian Hansson från Trelleborg som knep guldet och tog hem mästartiteln. I guldfinalen fick dessa båda ihop 36 träff av 40 möjliga och slog därmed Uppsalas lag som representerades av Mathilda Johansson och Mark Binnermark. Uppsalaskyttarna fick nöja sig med silvermedaljen. I bronsfinalen möttes Dannemora och Gnosjö. Här var det Victoria Larsson och Henrik Larsson från Dannemora som var starkast och knep bronsmedaljen. Gnosjö med Sanna Svensson Larsson och Åke Claesson i laget blev fyra.

Under söndagen fortsatte tävlingarna med ytterligare två kvalserier innan finalskyttarna var utsedda. Därefter sköts finaler i junior-, dam- och herrklasserna.

Svensk mästare i juniorklassen blev Vetlandas Isac Parkner. Han fick ihop 47 träff men det krävdes en särskjutning då även Forshagas David Jonsson sköt 47 träff.   I särskjutningen var Isac starkast och David fick nöja sig med en silvermedalj. Bronset tog Mark Binnermark från Uppsala hand om.

I damklassen segrade Victoria Larsson från Dannemora. Hon tog hem sitt första SM-guld efter en spännande final. Mathilda Johansson från Uppsala knep silvermedaljen och Angelica Zetterberg från Haninge tog hem bronset.

I herrklassen var det Anton Svahn från Torsby som var starkast i finalen. Han sköt en fin final med 53 träffade duvor och tog hem mästerskapsguldet. Silvermedaljen gick till Christian Hansson från Trelleborg. Bronsmedaljen gick till Johan Svahn också han från Torsby.

I klubblagstävlingen var det Torsby som stod högst upp på pallen som svenska mästare. I laget var det Anton och Johan Svahn samt Mats Björn. Silverplatsen tog Oppunda hand om med Fredrik Melin, Gustav Pettersson och Edvin Moberg i laget. Och Lidköping knep bronset med Mikael Jonsson, Rickard Hallgren och Carl Fors i laget.

Totalt var vi 82 skyttar som kämpade om medaljerna denna helg. Gnosjö och vädergudarna bjöd på skiftande väder med sol, regn, blåst och vindstilla under de två dagarna vilket ställde höga krav på skyttarna om de ville träffa duvorna.

Jag vill rikta ett stort tack till Gnosjös JVF som bjöd på en riktigt trevlig helg med ett jättefint arrangemang.

Resultat och uppdaterade rankinglistor finns på IndTa

Några finaler filmades och finns på dessa länkar:

SM 2021 - Gnosjö - Men Final - Uncut - YouTube

SM 2021 - Gnosjö - Mixed Team Gold Medal - Uncut - YouTube

SM 2021 - Gnosjö - Mixed Team Brons Medal - Uncut - YouTube

SM 2021 - Gnosjö - Junior Final - Uncut - YouTube

Stefan Nilsson

Grenledare

Skribent: Lars-Eric Söderberg
E-post: Adressen Gömd
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm
Telefon: 08-699 63 70
E-post: This is a mailto link
----------------------------------
 
Regelfråga Lerduva? Maila
 
This is a mailto link

 

Bankgiro för tävlingsavgiften  "start-fyrtio"
5779 - 1287
Ange Klubb, gren, tävlingsnamn,
datum & antal starter
----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...